Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere extrem de atractiva - lamai la ghiveci

de Teo Manole 16 Iul. 2015 4902
4 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cei ce detin un spatiu potrivit, aceasta idee de afacere devina una extrem de atractiva. Puteti planta puietii in propria gradina si apoi ii puteti transfera in ghivece decorative si gata sa fie comercializate catre consumatorii amatori de plante exotice.

Orice locuinta, birou, spa devin mai primitoare si elegante atunci cand adaugam un element decorativ mereu proaspat. Si care sunt elemente;e decorative cele mai vii, cele mai impresionante? Plantele decorative, desigur!

Cerintele lamaiului

Cerintele lamaiului fata de temperatura
Lamaiul are nevoie de multa caldura, fiind sensibil la temperaturi scazute. Temperatura optima pentru cresterea vegetativa este de 16 - 18°C.

Lamaiul incepe vegetatia cand temperatura aerului este de 10 - 12°C, iar a solului de 11 - 12°C. in perioada infloritului temperatura trebuie sa nu fie mai mare de 18°C, intrucat florile avorteaza. Pentru cresterea si coacerea fructelor temperatura optima este de 19 - 22°C.

Cerintele fata de lumina variaza cu fenofaza si temperatura. La lumina insuficienta frunzele cad, dar la temperaturi de 4°C lamaiul suporta intunericul 3 - 4 luni. Pe aceasta particularitate se bazeaza pastrarea lamaiului la intuneric peste iarna in camere sau pivnite unde temperatura nu trebuie sa scada sub 0°C.

Lamaii sunt vesnic verzi. Asta nu inseamna, din pacate, ca frunzele raman pentru totdeauna pe crengi. Fiecare frunza moare si cade dupa aproximativ trei ani.

Din muguri cresc apoi lastari noi, ale caror frunze le inlocuiesc pe cele cazute. Fiindca perioada de viata a fiecarei frunze poate varia, pe crengi vor fi intotdeauna frunze mai tinere si mai batrane.

In iernile foarte uscate, in conditiile noastre climatice, unele plante tind sa piarda o parte din frunze.

Unii amatori se sperie si incearca sa corecteze aceasta pierdere printr-o udare si o ingrasare excesiva, putand chiar sa distruga planta.

Aceasta pierdere a frunzelor, iarna, nu reprezinta un motiv de ingrijorare dar ea ar trebui evitata, chiar daca nu este neaparat daunatoare si planta se regenereaza primavara.


Tags: afacereafacerilamaicultivarea lamaiuluiplante decorative

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]