Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: O afacere agricola deosebita - Cultivarea de arbusti fructiferi!

de Ana Steinberg 26 Apr. 2011 4825
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vreti sa incepeti o afacere agricola cu totul deosebita? Cultivarea si valorificarea fructelor arbustilor fructiferi este o alegere inteleapta si prezinta cateva avantaje de afaceri evidente. In primul rand, afacerea este rentabila. In al doilea rand, o puteti demara sau dezvolta cu fonduri de la stat!

Atunci cand doriti sa incepeti o activitate profitabila, banii nu sunt niciodata de ajuns. Apelati la Programul National de Dezvoltare Rurala, functional din luna martie 2008, care prevede fonduri nerambursabile de milioane de euro, pentru a finanta investitii in exploatatii agricole, achizitia de utilaje agricole, realizarea de noi ferme agricole sau modernizarea celor existente.... Si multe altele!

Adica, aveti in plus la dispozitie subventii din fonduri provenite de la Uniunea Europeana pentru a va promova produsele. Cu bani de la Uniunea Europeana se pot promova fructele obtinute prin metoda conventionala sau prin cele ecologice. Banii pot fi utilizati si pentru participarea la targurile si expozitiile desfasurate pe piata interna sau in statele non-UE.

*** Cultivarea si valorificarea acestor fructe poate fi deci o afacere foarte buna!

*** Avand in vedere relieful prielnic pentru culturile de arbusti fructiferi va puteti extinde cu mult succes si eficienta, pentru a intra pe piata europeana!

*** Trebuie remarcate conditiile climatice deosebite ale dealurilor romanesti care favorizeaza acumularea in fructe a aromelor specifice si o multitudine de saruri minerale si vitamine!

*** Viitorul dumneavoastra si al familiei, al intregii comunitati poate fi mai bun daca demarati o afacere care aduce prosperitate si sanatate!


Fructele capsunului si arbustilor fructiferi prezinta o importanta deosebita in alimentatia omului deoarece, prin compozitia biochimica foarte complexa, asigura organismul uman cu cantitati mari de vitamine, saruri minerale, glucide si alte componente.

Este important de stiut faptul ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume, deci un consum variat si pe o perioada cat mai lunga a anului asigura necesarul zilnic de vitamine si o functionare normala a metabolismului uman.

Fructele arbustilor fructiferi contin cantitati foarte mari de vitamine, de exemplu vitamina C la coacaz si vitamina A la catina, depasesc cu mult aportul fructelor consumate frecvent: mere, prune, piersici, caise etc.

Prin numarul mare de specii pomicole din grupa arbustilor si subarbustilor fructiferi si prin epocile diferite de maturare a fructelor se poate asigura un consum de fructe proaspete o perioada lunga de timp; incepand din prima decada a lunii mai cu fructele de capsun si pana in octombrie cu cele de catina sau unele soiuri de mur, zmeur remontant sau chiar capsun remontant.

Prin gama foarte diversa de preparate si semipreparate industriale (dulceata, compot, suc, sirop, concentrat pe baza de fructe de arbusti etc.), consumul fructelor poate fi prelungit pe toata durata anului.



Tags: idei de afaceriarbusti fructiferiafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Idei de afaceri cu plantatii - investitie mica, dar profit substantial

de Camelia Diaconu
25 Iun 2019
Ideile de afaceri agricole sunt, de regula, in topul ideilor de afaceri profitabile. De data aceasta venim cu cateva recomandari de idei de afaceri...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]