Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cultura murului si importanta sa

de Ideideafaceri.ro 12 Sep. 2011 9682
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Murele sunt fructe pentru care se platesc sume foarte mari in comertul intern si in afara. Sunt fructe considerate ca fiind valoroase si destul de rare. Pentru crescatori, cultura murului nu reprezinta un proiect imposibil sau foarte dificil. In fapt, cultura murului este considerata o cultura simpla, care nu ridica pretentii mari si care se transforma intr-o varietate de afaceri profitabile si cu potential de dezvoltare. Iata cateva informatii esentiale referitoare la cultura murului:

Murul ocupa suprafete mai reduse in cultura comparativ cu zmeurul, in schimb flora spontana constituie o sursa importanta de fructe. Fructele de mur sunt bogate in substante nutritive continand zahar, substante proteice (in cantitate dubla fata de mere si pere), acid malic, vitamina C etc.

Murele au mai putin zahar decat zmeura si sunt usor mai acide. In afara de consumul in stare prospata, murele se folosesc mult pentru industrializare, la prepararea :sucului, siropului, dulcetei, gemului, marmeladei, concentrat etc.

Murul fiind destul de rustic se poate cultiva si cu rol antierozional sau pentru valorificarea unor terenuri improprii altor culturi agricole. De asemenea, murul se foloseste ca planta-pionier in fixarea solurilor nisipoase.

Murul creste spontan in Europa si America de Nord, avand un areal mai mic decat zmeurul. In Europa, o buna parte din productia anuala este obtinuta din flora salbatica si numai o mica parte din cea cultivata. Pe suprafete mai mari este cultivat in vestul Americii de Nord.

La noi in tara, murul de gradina este putin cultivat, fiind mai sensibil la iernare comparativ cu zmeurul. Productia anuala nu depaseste 5000 de tine, din care o buna parte este obtinuta din flora spontana.

Murul este gasit spontan in padurile din regiunea muntoasa asociat cu zmeurul, dar si in regiunile mai secetoase din campie sau pe malurile raurilor. El are o arie de raspandire mai mare decat a zmeurului.

Pentru cei care doresc sa isi demareze o afacere proprie de cultura a murului, va sta la dispozitie un ghid complet, realizat de experti din domeniu. Ghidul este disponibil chiar aici!




Tags: cultura muruluimurulafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]