Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria agricola din Romania - semestrul trei 2011

de Ilinca Dobrescu 22 Sep. 2011 6111
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Research and Markets, companie specializata in analize de piata, anunta aparitia unui raport pentru semestrul trei al acestui an privind industria agricola din Romania intitulat „Romania Agribusiness Report Q3 2011”.

Conform analistilor R&M economia Romaniei incepe sa-si revina dupa aplicarea masurilor de austeritate initiate de guvern si de Fondul Monetar International, cu toate acestea efectele a doi ani de recesiune continua sa afecteze comportamentul consumatorilor. In plus raportul constata o imbunatatire in ceea ce priveste increderea investitorilor pe piata agricola, in special in industria prelucrarii laptelui, datorita cererilor in crestere.

Desi semnale bune se observa si in alte sectoare (productia de grau in crestere cu 19,4%, aproximativ 6,67 milioane tone, datorita vremii favorabile si a investitiilor in fertiliztori, o posibila remediere a exporturilor de porci unde se pare ca embargoul va fi ridicat in curand), previziunile pentru sfarsitul anului nu sunt printre cele mai optimiste:

Suprafata cultivabila cu orz a scazut, in favoarea porumbului, pentru care preturiale au crescut, previziunile fiind o productie de orz de aproape 1,26 milioane tone, in scadere cu 3,5% fata de anul trecut.
Deoarece preturile la porumb vor creste, analistii prevad o productie de 9,50 milioane tone.

In 2010 productia de lapte a fost de 5,16 milioane tone, in scadere din cauza cererii slabe si a reducerii numarului de cirezi, iar scaderea va continua si anul acesta, estimarile fiind de 5,12 milioane tone, cu 0,7% mai putin.

In ceea ce priveste productia de pasari, analistii prevad o reducere a acesteia la 277.000 tone, din cauza cererii reduse si a cresterii preturilor la hrana datorate masurilor guvenamentale de austeritate.

Nu in cele din urma, raportul, care estimase un consum scazut de 399.000 tone pentru 2010, prevede o reducere la 397.000 tone pentru semestrul trei al acestui an.

Raportul poate fi accesat la adresa (http://www.researchandmarkets.com/research/e65cd7/romania_agribusine)
Sursa:www.comunicatedeafaceri.ro




Tags: industria agricolaromania agribusiness report q3 2011piata agricola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]