Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livada de pomi fructiferi: cum a reusit un tanar din Dambovita sa dezvolte afacerea familiei

de Nita Alina 13 Mar. 2017 4535
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pomicultura poate aduce bani frumosi in buzunarele fermierilor, si asta pentru ca tara noastra are un potential enorm in ce priveste clima si solurile. Problema, insa, este ca fructele comercializate la ora actuala in supermarketuri sunt in mare parte importate.

Asadar, daca detineti un hectar de teren agricol in mediul rural, de ce sa nu va infiintati propria livada de pomi fructiferi? Puteti produce fructe de calitate, cu gust deosebit, care sa poata fi vandute atat in tara, cat si peste hotare.

Infiintarea unei mini-livezi proprii, pe langa faptul ca va asigura fructe proaspete si sanatoase, va ofera totodata oportunitatea de a desfasura o activitate foarte relaxanta si plina de satisfactie: este mare lucru sa vedeti rezultatul concret al muncii dvs.

Va prezentam in randurile de mai jos povestea familiei Troneci din judetul Dambovita. Dupa finalizarea studiilor, Codrut Troneci si-a ajutat tatal lucrand in ferma familiei din localitatea Voinesti. A invatat despre noi tehnologii de plantare si ingrijire a pomilor fructiferi, noi metode de crestere a productiei de fructe proaspete. Cunostintele acumulate l-au ajutat in cresterea profitabilitatii afacerii familiei.

Incepand cu anul 2009, Codrut a lucrat efectiv cu familia in ferma, iar in anul 2010 a decis sa preia conducerea exploatatiei agricole, accesand fonduri nerambursabile prin masura 112 - „Instalarea tinerilor fermieri”. Tanarul s-a inscris si la cursuri de calificare in meseria de pomicultor.

Detine peste 1,54 hectare de livada, si in satul Oncesti, a arendat 1,65 hectare de livada. Soiurile de fructe cultivate sunt soiuri traditionale de mar, prun si par. Fiind o zona cu potential agricol mediu pentru cultivarea pomilor, tanarul si-a majorat, prin proiect, suprafata cultivata cu pomi de la 3,19 hectare la 5,19 hectare, vizand prin aceasta extindere cresterea productiei de fructe si, implicit, cresterea veniturilor exploatatiei agricole. Pentru a realiza ceea ce si-a propus prin proiect, tanarul fermier a achizitionat teren si material saditor pomicol pentru reinnoirea unei plantatii imbatranite si slab productive.

Pentru realizarea lucrarilor agricole specifice, tanarul folosea utilaje agricole inchiriate de la terti. Prin proiectul realizat, acesta a achizitionat utilaje proprii, respectiv: un plug, o freza, o cositoare si un tocator pentru resturi vegetale. Platile directe la hectar si subventiile de care a beneficiat au fost utilizate pentru cresterea competitivitatii fermei agricole detinute.

Tanarul fermier a implementat si o serie de schimbari in managementul fermei si a imbunatatit evidenta veniturilor si cheltuielilor.

A urmarit continuu cresterea productivitatii muncii si scaderea cheltuielilor. A luat masuri de eficientizare a productiei prin achizitionarea la preturi mai mici si de calitate superioara de material saditor certificat si valorificare integrala a productiei obtinute. Tanarul  comercializeaza produsele fermei sale in pietele  organizate pentru vanzarea fructelor din orasele Bucuresti si Targoviste.
Prin proiect, s-a realizat o crestere a capacitatii de productie de la 31,9 tone, initial, la 51,90 tone, la finalizarea proiectului.

Tanarul fermier a identificat noi clienti permanenti si solutii pentru desfacerea produselor in supermarketuri.

El considera ca unul dintre factorii de succes ai proiectului sau il reprezinta cunostintele de specialitate dobandite prin formarea profesionala continua. Experienta dobandita prin realizarea proiectului l-a ajutat sa isi imbunatateasca abilitatile in management si marketing.


Sursa: MADR, Publicatia tematica nr. 6, an II, Antreprenoriat pentru tinerii din mediul rural


Tags: livadapomi fructiferiafacere in pomiculturaafacere de familie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Livada de vis inseamna o afacere de succes

de Ideideafaceri.ro
30 Aug 2019
Stim deja ca o afacere este construita cu scopul de a aduce bani, dar daca vei putea oferi si sanatate prin produsul tau? Sa vedem impreuna cum putem...

10 motive pentru care sa infiintezi o livada de gutui

de Alina Constantinescu
03 Iul 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

Livada de pomi fructiferi: 3 afaceri de succes care sa te inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu
31 Mai 2017
Romanii continua sa investeasca in agricultura si in 2017 si asta deoarece pot accesa fonduri europene pentru inceperea afacerii prin AFIR. Fructele...

Top 3 secrete pentru reusita unei mini-livezi de pomi fructiferi

de Alina Constantinescu
30 Mai 2017
De ce va propunem sa va infiintati propria dvs. mini-livada? Motivul e foarte simplu: consumul regulat de fructe este esential pentru sanatatea dvs.!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]