Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: 14.000 de hectare sunt afectate de ploi si cifrele cresc

de Adela Simonescu 01 Iun. 2012 3092
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Circa 14.000 de hectare de culturi au fost afectate de ploi pana in prezent si cifrele cresc "de la ora la ora", noteaza Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii. Pagublele sunt in special la grau, porumb si floarea soarelui.

"Cifrele cresc de la ora la ora, sunt in jur de 14.000 de hectare care sunt afectate la nivel national. Cifra e in jur de 1%, ma refer la cultura mare, porumb, floarea soarelui, grau", a declarat Daniel Constantin.

De asemenea, ministrul Agriculturii a mentionat faptul ca nu detine o situatie referitoare la pragubele provocate la fructe. "Nu am informatii ca ar fi cifre mari", a spus acesta.

Mai mult, Daniel Constantin a subliniat ca se incearca sprijinirea producatorilor agricoli care au inregistrat pagube din cauza acestor calamitati.

"Am fost calamitati la inceputul anului de zapezile abundente, in 31 de judete. Ieri (miercuri - n. red.), am aprobat o Hotarare de Guvern care vine in sprijinul producatorilor cu sere si solarii, cu un ajutor, care este reglementat de un regulament european, care nu poate sa depaseasca 7.500 de euro pe producator agricol afectat.

Deja avem o masura pentru cei care sunt calamitati in aceasta perioada si, probabil, vom incerca sa venim cu alte forme de sprijin pentru cei care au fost afectati intr-o forma sau alta", a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.


Tags: pagube la graupagube porumbpagube floarea soareluiproducatori agricoli afectaticalamitati zapezizapezi producatori agricolisprijinirea producatorilor agricoli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]