Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O cultura mai putin populara, care reprezinta o oportunitate pentru fermieri

de Stanciu Ioana 04 Ian. 2018 5334
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand vine vorba de remedii stravechi, ginkgo biloba, denumit si "copacul lui Dumnezeu", "arborele vietii", "arborele-pagoda" se numara printre cele mai eficiente. In medicina traditionala aceasta planta este folosita pentru a stimula memoria si mari capacitatea de concentrare prin sustinerea circulatiei sangvine la nivel cerebral si oxigenarea celulelor sistemului nervos, sporirea acuitatii vizuale, imbunatatirea circulatiei periferice, etc. Chiar daca in Romania cultura de Ginkgo biloba nu este intalnita prea des, este o idee de afaceri cat se poate de profitabila, mai ales pentru cei care isi doresc o investitie pe termen lung.

O cultura mai putin populara, care reprezinta o oportunitate pentru fermieri, mai ales ca acesta planta nu este deloc pretentioasa in ceea ce priveste solul sau conditiile meteo, este cultura de ginkgo biloba. Extractul de Ginkgo biloba este utilizat si in fabricarea sapunurilor, sampoanelor, cremelor.

Este unul dintre cele mai vechi specii de arbori, ce poate sa supravietuiasca pana la 1000 de ani.

In urma cu 10 ani, Petre Biolan, inginer horticol, a inceput sa cultive primii puieti in localitatea Domnesti, judetul Ilfov. In prezent cultiva 10.000 de puieti pe o suprafata de 800 mp pe care apoi ii vinde celor care vor sa investeasca in aceasta planta medicinala.

Nu a cumparat puietii din China, tara-mama a arborelui, asa cum probabil v-ati gandit, ci a plantat semintele pe care le-a adunat de la cativa copaci din Bucuresti.

Cea mai buna perioada de plantare este primavara, pana spre luna mai, si toamna

Semintele trebuie plantate toamna sau la inceput de primavara, pe un teren curatat bine de buruieni. Proprietarul pepinierei a explicat pentru Agrointel ca puietii se pot transplanta din pepiniera in plantatie dupa anul 3 de viata, cand ajunge la o inaltime de 30-40 de cm.

In general, pentru un hectar ai nevoie de 100 de puieti, iar investitia este de 6.000 lei. Densitatea de plantare recomandata este de circa 10 metri, iar gropile trebuie sa aiba o dimensiune de 40x40x40 cm.

Fermierii interesati de aceasta cultura trebuie sa stie ca planta rezista pana la minus 30 de grade Celsius. Pentru buna dezvoltare terenul nu trebuie sa fie argilos; are nevoie destul de mare de lumina.

Pe langa frunze, cultivatorii pot recolta si mugurii, care sunt folositi la prepararea suplimentelor alimentare si a medicamentelor, asadar, dupa cum vedeti, afacerea are numeroase oportunitati de dezvoltare.

Apoi, si samanta este foarte valoroasa, se poate vinde pentru infiintarea culturilor sau pe piata japoneza, unde este considerata o delicatesa.



Tags: ginkgo bilobaafacere agricolacultura de ginkgo biloba

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Afacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin

de Idei de afaceri
09 Sep 2020
Ricinus communis, asa cum este cunoscut in lumea stiintifica, ofera perspective importante celor care vor sa puna bazele unei afaceri agricole....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]