Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O posibila solutie pentru cresterea randamentului productiilor agricole

de Adela Simonescu 27 Mai. 2014 2267
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Recent, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca decizie Comisiei Europene de a interzice utilizarea unor substante chimice care au in componenta neonicotinoide dauneaza productiei din Romania si din celelalte tari est-europene, care foloseau aceste produse pe scara larga.

„Putem sa ne mentinem pe primul loc la floarea soarelui si pe doi la porumb daca vom reusi sa nu mai fie interzise anumite substante care folosesc neonicotinoidelele. Ele sunt absolut necesare in tratarea semintelor. Faptul ca in 2013 ele au fost interzise dauneaza foarte mult productiei din Romania, daca nu vom obtine acea perioada de derogare de 120 de zile, asa cum impreuna cu mediul privat am incercat sa convingem Comisia Europeana”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a dat asigurari ca tehnologia din Romania nu dauneaza crescatorilor din alte categorii, precum crescatorii de albine.

„Motivul pentru care Romania are subventii mai mici la hectar decat in alte state europene este acela ca, la momentul negocierilor, in anii 2002-2003, productia medie la hectar era 2,65 de tone, iar in alte state membre productia medie era de 4-5 tone la hectar, la anumite produse. La baza calcularii subventiilor am avut aceste date, care nu s-au modificat prea mult in Romania si care sunt legate si de gradul de utilizare al ingrasamintelor, ceea ce a condus la aceste diferente de productie”, a precizat Daniel Constantin, mentionand faptul ca agricultura romaneasca inca are nevoie de investitii masive pentru a se ajunge la o medie de productivitate asemanatoare cu cea din alte state europene.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: randament productie agricolaproductie agricola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]