Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primavara se numara ideile geniale. Afacerea ta poate incepe chiar de maine!

de Alina Constantinescu 26 Feb. 2018 4272
4.6 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Venirea primaverii este un prilej bun pentru a demara o afacere in agricultura. De la 1 Martie putem spune ca primavara soseste in mod oficial, asa ca in aceasta perioada se pot infiinta numeroase culturi care au un potential mare de profit, cu conditia ca piata sa fie asigurata, iar strategia de vanzari bine pusa la punct. Asadar, iata ce idei de afaceri sunt potrivite acestui sezon:

1. Cultivarea pomilor fructiferi

Una dintre cele mai interesante afaceri in agricultura este cultivarea pomilor fructiferi, o afacere din ce in ce mai populara in randul fermierilor, in mare parte pentru profitabilitatea crescuta, dar si avantajele consumului de fructe bio pentru sanatatea organismului.

Ghidul Trucuri si sfaturi pentru livada de vis este conceput de cei mai buni specialisti agronomi, special pentru incepatori. Se adreseaza cu precadere celor care doresc sa infiinteze si sa exploateze o plantatie de dimensiuni reduse de pomi fructiferi pentru consum familial sau ca mijloc de relaxare si agrement.

2. Cultivarea plantei cu 5 arome

Este la fel de celebra ca ginsengul, gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la diabet, hepatita, cancer.

Atuul acestei plante il constituie schisandrina, o substanta antioxidanta care se regaseste in fructele ei (dar si in frunze, seminte, scoarta) si care incetineste procesul de imbatranire, regenereaza celulele, aduce un plus de vitalitate si intareste sistemul imunitar. In plus, schisandra poate fi utilizata si pe post de condiment in diferite preparate culinare, datorita faptului ca fructele sale au un gust neobisnuit, o combinatie oarecum bizara de dulce, amar, sarat, acru si iute.
Nu e de mirare, in aceste conditii, ca fructele de schisandra se vand cu 5 euro/kilogramul!

In aceasta perioada planta da cele mai bune rezultate, la fel de bune ca toamna (un alt timp propice pentru cultura).

3. Cultura de goji, merisoare sau aronia

O alta recomandare sunt culturile de goji, merisoare, aronia. Aceste fructe sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!
Mai mult, sunt foarte cerute la export. De ce sa nu profiti de aceasta oportunitate? (...detalii aici >>)

4. Afacere cu flori in ghiveci

Florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm, mai ales daca este vorba despre plante mai rare (si implicit mai scumpe): orhidee, crini imperiali, anthurium, violete de parma, cactusi, lavanda, bonsai.

Ghidul contine toate informatiile practice necesare demararii acestei afaceri (investitita necesara, cum luati startul, pasi de urmat, intretinere, combaterea bolilor, aspecte sensibile de avut in vedere, valorificare), precum si interviuri foarte instructive cu proprietarii de sere care ofera flori la ghiveci!

Pe o suprafata de doar 100 mp puteti amenaja o sera de flori in ghiveci care sa va aduca venituri de cca 30.000 de euro pe an!

5. Cultura de lavanda

Lavanda, denumita si aurul mov, este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici.

Are o profitabilitate extraordinara, putand fi valorificata in mai multe directii:

- sub forma de plante uscate, catre producatorii de ceaiuri, cosmetice sau detergenti ori in industria alimentara, la preturi de 12-15 lei/kg;
- sub forma de pungute aromatizate, buchetele/marturii pentru nunti sau decoratiuni diverse;
- sub forma de ulei esential sau apa florala, produse foarte utile in industria farmaceutica, in cosmetica, in parfumerie sau pentru aromoterapie. Un litru de ulei esential de lavanda se vinde cu 150-200 de euro, un litru de apa florala de lavanda – cu 30-35 de euro;
- sub forma de plante verzi, direct catre distileriile care obtin ulei esential, la un pret de cca 5 lei/kg.

Se poate opta pentru o singura astfel de directie de valorificare sau chiar pentru toate.

6. Cultura de sofran

Te intrebi cum sa faci bani in 2018? Cauti o nisa neexploatata inca? Doresti un profit considerabil? Iti propunem o alta afacere la tara: cultura de sofran.

De ce tocmai sofran? Pentru ca Sofranul (Crocus stativus) furnizeaza cel mai scump condiment din lume! Si nu numai! Este si cel mai scump aliment, mai scump decat caviarul, carnea de vita Kobe sau otetul balsamic.

Pretul sau de vanzare pe pietele europene variaza intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Pentru ca totul se bazeaza pe valoroasele stamine ale florilor de sofran!

...Vezi aici lista completa >>


Tags: afacere in agriculturaafacere primavaraafacere la tarasera de flori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Cum sa incepi o afacere cu o sera de flori: 3 factori cheie pentru succes

de Idei de afaceri
28 Mar 2023
Cultivarea florilor este una dintre cele mai simple si relaxante activitati, trandafirii, petuniile, bujorii, gladiolele sau lalelele pot fi crescute...

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]