Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Principii de baza in practica culturii ecologice a legumelor
Agricultura ecologica este diferita de cea conventionala in doua din domeniile esentiale, si anume: in conceptia despre nutritia si fertilizarea plantelor, precum si in natura mijloacelor folosite pentru protectia plantelor fata de atacul bolilor si daunatorilor.
In conceptia agriculturii ecologice, nutritia plantelor trebuie sa fie asigurata intr-o maniera continua, prin intermediul organismelor vii din sol, fapt ce implica evitarea tuturor surselor de perturbare a vietii organice si microbiene a solului.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Propriul meu plan de afaceri
Cultura castravetelui anti-diabet
Sunt incurajate toate tehnicile de intretinere a materiei organice din sol, de realizare a unui mediu favorabil in ceea ce priveste aeratia, economia de apa sau de mentinere a pH-ului solului in limite convenabile.
Spre deosebire de "agricultorul conventional", care este obisnuit cu anumite tehnologii sau "pachete" de tehnologii bazate pe excese de chimizare, mecanizare, programare si implict de investitii financiare necesare asigurarii acestora, taranul agro-giolog" are libertatea de a-si alege tehnicile de cultura in functie de conditiile locale, de traditia personala si a comunitatii din care face parte, de observatiile proprii, principala investitie fiind munca proprie si stiinta de a realiza produse agricole respectand viata si implicit natura.
Sunt considerate produse rezultate din agricultura ecologica acele produse agricole a caror producere, conservare sau eventual transformare (industrializare) se realizeaza fara a utiliza substante chimice de sinteza si nicio alta substanta in afara de:
- substante minerale provenind din zacaminte naturale, care nu au suferit dupa extractie decat tratamente mecanice de decantare, spalare, dizolvare in apa sau de maruntire (macinare);
- substante organice provenind de la animale, plante din flora spontanta sau din cultura, realizate conform unui caiet de sarcini omologat si acceptat de agricultura ecologica;
- anumite substante obtinute prin procedee insutriale care sunt mentionate in caietul de sarcini IFOAM sau in Reglementarea 2092/91 a CEE sau care sunt agreate de reglementarile nationale si admise de organele de certificare si control.
>>>Aflati mai multe detalii referitoare la agricultura ecologica in lucrarea "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Articole conexe
Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura
de Idei de afaceriConversia de la agricultura conventionala la cea ecologica
de Idei de afaceriAgricultura din Romania, crestere impresionanta
de Florin AmarieiAfaceri de viitor in agricultura
de Camelia DiaconuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit