Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanian Red: Usturoiul romanesc i-a zapacit pe straini! Este 'dinamita'

de Adela Simonescu 05 Mar. 2014 8422
3.33 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii se mandresc cu enorm de multe calitati, inventii, afaceri si idei. Suntem inventatori, bucatari renumiti, sportivi de top, intelepti si avocati al caror nume fac ocolul pamantului. Un motiv de lauda in plus este usturoiul rosu de Romania, supranumit usturoiul "elefant" peste hotare, informeaza Agrointel.

The Romanian Red face deja furori in randul fermierilor din SUA si nu numai. Au descoperit unul dintre cele mai populare feluri de usturoi si intamplarea face ca el sa provina chiar din tara noastra, din zona Ardealului.

Cateva dintre motivele care ii indeamna pe straini sa preia aceste  feluri de usturoi in productia proprie in fermele lor: productivitate mare, gust si miros puternic.

”Dupa 13 ani in care am testat 30 de soiuri de usturoi, am ramas doar cu sase si pot sa va spun si de ce. Pentru ca sunt cele mai bune, iar dintre ele, usturoiul romanesc este pe primul loc. Cu 4-6 catei uriasi, el este cel mai usor de curatat, iar culoarea sa deosebita il face si foarte aspectuos. Se pastreaza foarte bine chiar si sase luni, iar gustul sau este ”dinamita”. Mai mult, daca cumperi 10 bucati de usturoi din soiul romanesc, acesta cantareste dublu decat orice alt soi de pe piata”, declara Ben Ronniger, proprietarul ranch-ului Allicins, citat de Agrointel.

Cu un gust iute si continut mare de alicina, usturoiul romanesc a devenit deosebit de apreciat in toata lumea.

”Usturoiul romanesc primeste cele mai multe feedback-uri pozitive din partea clientilor nostri, mai ales pentru savoarea lui. Este un soi apreciat de bucatari sau pentru cei care cauta un ingredient secret la sosul de gratar. Toata lumea cade de acord cand se spune ca nu poti inlocui sau compara gustul usturoiului rosu de Romania cu cel al altor soiuri”, noteaza Susan Fluegel, biochimist nutritional si una dintre proprietarele fermei ecologice Grey Duck Garlic.

In magazinele online din SUA, o gramada de 10 catei de usturoi rosu costa nici mai mult, nici mai putin de 5,50 de dolari. In perioada aceasta, stocurile sunt cel mai des epuizate.

Iata o idee de afacere care merita valorificata de catre cei cu bani si initiativa. Duceti usturoiul ardelenesc peste hotare si faceti cunoscuta o productie demna de toata stima!

sursa foto: sev.lternet.edu


Tags: usturoi rosuusturoi rosu din ardealromanian red garlicusturoi elefantafaceriafaceri cu usturoi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]