Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sortimente de ciuperci cultivate in Romania

de Ideideafaceri.ro 06 Iun. 2012 5587
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea ciupercilor reprezinta una dintre cele mai profitabile activitati intreprinse de persoane aflate in cautarea de afaceri cat mai profitabile si de viitor. Fie ca alegem sa cultivam ciuperci Champignon, ciuperci Pleurotus sau alte specii de ciuperci comestibile, toate sunt optiuni inspirate si care ne pot aduce profiturile la care visam.

Iata cateva detalii referitoare la sortimentele de ciuperci cultivate in Romania, conform ghidului "Cultivarea ciupercilor Pleurotus":

Dupa natura substratului nutritiv folosit, sunt cultivate trei grupe de ciuperci: coprofile, lignicole si celulicole. Ciupercile coprofile folosesc un substrat nutritiv rezultat prin fermentarea naturala si dirijata a gunoiului de grajd, a gunoiului de pasari si a paielor. Cuprind trei specii si zece tulpini:

Agaricus bisporus (Champignon criofil) prezinta tulpini de culoare alba: 418, 425, de culoare crem: 410, 414 si de culoare bruna: 183, 415.

Agaricus edulis (Champignon termofil) are tulpina 303, de culoare alba. Coprinus comatus (burete ciuciulete) are tulpina 354.

Ciupercile lignicole-xilofage folosesc pentru cultura lemnul ca atare sub forma de butuci sau derivatii lui: talas, rumegus, coaja, frunze, precum si ca materie celulozica primara paiele, ciocalaii de porumb, puzderia de in s.a.

La noi in tara sunt sase specii , fata de zece specii cultivate pe plan mondial, cu diferite cerinte termice pentru fructificare-formare a ciupercilor.

Pleurotus ostreatus (buretele vanat), criofil, are tulpinile: 7 bis si 377, incubeaza la 22-24 °C si fructifica la 12-15 °C, numai cu soc termic in zece zile, la temperatura de 5-10 °C, precum si Pleurotus termo-criofil, cu tulpina 421, care necesita soc termic si fructifica la temperatura de 12-22 °C.

Pleurotus florida (buretele crem), termofil, are tulpinile 308, 358, 362, incubeaza la 22-24 °C si fructifica la 24-26 °C. Prezinta doua ecotipuri cu cerinte termice diferite, la 10-12 °C este brun, iar la temperaturi mai mari de 20 °C – crem.

Pleurotus cornucopiae (buretele brun-termofil), cu tulpina 392, incubeaza la 22-24 °C si fructifica la 23-25 °C.

Pleurotus sajor-caju (buretele brun-termofil), cu tulpina 392, incubeaza la 22-24 °C si fructifica in regimul termic cel mai ridicat, de 25-30 °C.

Pleurotus columbinus (buretele brun negricios), talie mijlocie, cornos, tulpina I.C. 9, incubeaza la 22-24 °C si fructifica la 14-20 °C. Ultimele doua specii de Pleurotus citate au cerinte pentru un regim termic mezofil.

Ciupercile celulicole folosesc pentru cultura in exclusivitate paiele si sunt reprezentate prin: Stropharia rugoso-annulate (ciuperca pentru paie) cu tulpina: 395. Rezulta, deci, ca sortimentul de ciuperci comestibile cultivate, din care se poate pregati miceliu in Romania, inglobeaza 10 specii si 24 de tulpini.

...

>>>Ghidul "Cultivarea ciupercilor Pleurotus"
>>>Ghidul "Cultivarea ciupercilor Champignon"


Tags: cultivarea ciupercilorcultivarea ciupercilor champignoncultivarea ciupercilor pleurotus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cultivarea ciupercilor: afacere cu investitie mica si piata de desfacere in continua dezvoltare

de Idei de afaceri
30 Oct 2020
Avand in vedere cererea de pe piata, ciupercariile sunt considerate afaceri cu castig garantat. Afla, mai jos, cum sa construiesti o ciupercarie...

Cultivarea ciupercilor, o afacere de viitor

de Alina Constantinescu
24 Oct 2016
Daca v-ati gandit deja la cultivarea ciupercilor ca la o oportunitate de afaceri dar nu ati stiut cum sa o puneti in practica, aflati ca activitatea...

Cultivarea ciupercilor Champignon - Cum se face insamantarea?

de Ideideafaceri.ro
26 Apr 2012
In ciupercariile clasic-sezoniere miceliul se repartizeaza si se amesteca manual in substratul de cultura, indiferent de modul de asezare al...

Cultivarea ciupercilor Champignon - Considerata de multi afacerea deceniului!

de Robert Bratu
18 Feb 2019
Cultivarea ciupercilor a devenit in ultimii ani o afacere profitabila in Romania. Este profitabil pentru producatori, dar si pentru consumatorii de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]