Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnologia ecologica de cultivare a echinaceei

de Idei de afaceri 10 Sep. 2015 4407
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Speciile de echinacee se cultiva pentru radacini si pentru partea aeriana, care contin: polizaharide, ulei volatil, fitosterine, pentozani, echinaceina.

Foarte apreciata si ceruta pe piata interna si externa, cultura de echinaceea este o adevarata oportunitate de afaceri pentru micii fermieri.

In mod obisnuit, Echinacea pallida se cultiva pentru radacini, iar Echinacea purpurea pentru partea aeriana. Efectul terapeutic consta
in faptul ca determina intarirea sistemului de autoaparare al organismului, prin mobilizarea leu- cocitozelor si marirea activitatii fagocitozei care inhiba multiplicarea virusurilor.

Amplasarea culturii
Cele mai bune premergatoare sunt leguminoasele pentru boabe sau alte plante care se recol- teaza devreme si lasa solul curat de buruieni si fara resturi vegetale.

Administrarea ingrasamintelor
Speciile de Echinacea raspund bine la aplicarea ingrasamintelor organice de tipul gunoiului de grajd, in doze de 15-20 t/ha, incorporate toamna sub aratura.

Lucrarile solului
Dupa eliberarea terenului de resturile vegetale ale plantei premergatoare, este recomandat sa se faca un dezmiristit, apoi aratura adanca la 25-30 cm. Pana in toamna, terenul se mentine curat de buruieni si fara crusta. La desprimavarare, se face mobilizarea solului printr-o lucrare cu grapa cu discuri. Pentru pregatirea patului germinativ se vor folosi un combinator sau o grapa cu dis- curi in agregat cu grapa cu colti reglabili.

Samanta si semanatul (plantatul)
Cultura de echinacea se poate infiinta prin samanta sau prin rasad. Pentru o cultura mai sigura si mai eficienta se recomanda infiintarea culturii prin rasad.

Samanta utilizata pentru obtinerea de rasaduri trebuie sa fie sanatoasa, sa provina din loturi semincere cultivate in sistem ecologic si sa fie certificata.

Rasadul poate fi produs in rasadnite incalzite sau semiincalzite; pentru un hectar de cultura este necesar rasad produs pe cca 100 m2 de substrat.

Plantarea rasadului se va face la sfarsitul lunii aprilie sau inceput de mai, la distante de 50 cm intre randuri si 40 cm intre plante pe rand, deoarece plantele au nevoie de spatiu pentru cresterea sub forma de tufa. In acest caz, densitatea culturii este de 40.000 de plante la ha. Dupa plantat, trebuie aplicata o udare pentru prinderea rasadurilor, cu o norma de 400-500 m3  de apa.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafaceriechinaceeatehnologia de culturacultivare echinaceea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]