Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 secrete pentru reusita unei mini-livezi de pomi fructiferi

de Alina Constantinescu 30 Mai. 2017 5393
4.35 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce va propunem sa va infiintati propria dvs. mini-livada? Motivul e foarte simplu: consumul regulat de fructe este esential pentru sanatatea dvs.! Absolut toti medicii si nutritionistii recomanda fructele si, dupa cum probabil ati observat, orice cura de detoxifiere a organismului, orice regim alimentar, orice cura de slabire se bazeaza pe fructe. Fructele din supermarket-urile si pietele agroalimentare sunt in mare parte importate, nefiind gustoase, in ciuda aspectului lor atractiv. In randurile de mai jos, iata 3 secrete pentru infiintarea propriei livezi de pomi fructiferi:

Alegerea solului potrivit pentru infiintarea livezii

Pentru mini-livada dumneavoastra, tineti cont de anumite caracteristici ale solului respectiv: pH-ul solului, continutul in substante nutritive, adancimea apei freatice, structura solului, textura solului, gradul de aerisire.

Potrivit ghidului “Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis”, samburoasele prefera soluri alcaline, iar arbustii fructiferi prefera solurile acide, precizeaza expertii agronomici. Parul, gutuiul, ciresul, alunul, capsunul si coacazul negru cresc in soluri medii, in straturi profunde. Caisul, piersicul, ciresul, zmeurul si migdalul prefera solurile aerate. Speciile de pomi fructiferi cele mai sensibile la adancimea apei sunt parul, ciresul si caisul, care nu suporta adancimi mai mici de 200 centimentri ale apei freatice. In cazul marului, gutuiului, prunului, piersicului, nucului si castanului, nivelul apei freatice trebuie sa ajunga la 150 centimetri.

Indepartarea resturilor vegetale

Pentru cei care vor sa isi infiinteze propria livada, trebuie spus ca este nevoie de munca si pasiune. Doar asa veti putea savura fructele proaspete din propria mini-livada, sadita cu dragoste.

In primul rand, trebuie indepartate resturile vegetale, cioatele, materialele de pe plantatie. De asemenea, trebuie sa evitati stratul nefertil. Infiintati un rand de pomi-gard, care sa protejeze impotriva vantului. Asigurati canalele de drenaj.

Foto: pixabay.com

De asemenea, foarte importanta este desfundarea terenului (la o adancime de 60-80 cm), pentru ca solul se aeriseste si incorporeaza mai bine ingrasamintele. In gradinile familiale, terenul se poate pregati doar prin saparea unor gropi mari (1 m x 0,8 m) in care pomii sa aiba conditii bune de dezvoltare in primii ani de viata.

Efectuarea taierilor de rodire

Taierile au un rol important in ingrijirea mini-livezilor, deoarece indiferenta duce la un efect negativ. In coroana pomilor, au loc doua procese: cresterea vegetativa si rodirea. Acestea au nevoie de echilibru. In livada clasica, a bunicilor, taierile la pomii tineri urmaresc formarea unui schelet bine conturat, pentru a popula spatii mari intre pomi. La livezile intensive si superintensive, in primul an dupa plantare, nu se efectueaza de regula taieri, mai ales scurtari de ramuri, cu scopul de a favoriza intrarea cat mai rapida pe rod a pomilor.

Perioada situata intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii iulie este cea mai grea perioada, in care se pot instala infectii cu conidii, spori ce asigura reproducerea ciupercilor. Trebuie facuta curatenie sub pomi si tocate frunzele, deoarece descompunerea lor determina distrugerea miceliului, iar riscul de infectie se diminueaza. Prin taierile de rodire se elimina semischeletul lung si subtire, lipsit de ramuri roditoare. Ramurile de rod retinute pentru fructificare trebuie sa fie pozitionate cat mai spre baza semischeletului, deoarece sunt cel mai bine hranite si pot asigura un spor apreciabil de productie.

Mai multe detalii gasiti in Ghidul “Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis”, care se poate comanda aici>>




Tags: afacere cu pomi fructiferiafacere cu fructelivada de pomiinfiintare livada

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Livada de pomi fructiferi: 3 afaceri de succes care sa te inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu
31 Mai 2017
Romanii continua sa investeasca in agricultura si in 2017 si asta deoarece pot accesa fonduri europene pentru inceperea afacerii prin AFIR. Fructele...

Afacerea familiei tale in aceasta primavara: livada de pomi fructiferi

de Stanciu Ioana
24 Mar 2017
Romania are un potential agricol care il depaseste cu mult pe cel al Ungariei sau pe cel al vecinilor nostri de la sud, bulgarii. Agricultura este...

Livada de pomi fructiferi: cum a reusit un tanar din Dambovita sa dezvolte afacerea familiei

de Nita Alina
13 Mar 2017
Pomicultura poate aduce bani frumosi in buzunarele fermierilor, si asta pentru ca tara noastra are un potential enorm in ce priveste clima si...

Afaceri de succes: Cum sa iti faci livada de pomi fructiferi pitici?

de Ilinca Dobrescu
22 Aug 2014
Chiar daca aveti spatiu disponibil doar in gradina, pomii fructiferi pitici pot oferi fructe la fel ca si pomii de talie normala. Evident, este un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]