Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 afaceri agricole pe care le poti incepe toamna

de Alina Constantinescu 28 Oct. 2016 5200
3.67 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea arbustilor fructiferi a devenit o activitate profitabila in agricultura, deoarece romanii se orienteaza spre consumul de fructe bio. Asadar, daca aveti la tara o casa cu teren arabil, iata ce afaceri puteti demara in aceasta toamna:

1. Cultivarea zmeurului

Perioada optima pentru plantarea drajonilor de zmeura este toamna. Se recomanda sa alegeti sfarsitul lunii octombrie, dupa caderea primei brume. Investitia minima pentru un hectare este de 10.000 de euro.

Iata 5 sfaturi pentru plantarea de toamna a zmeurului>>

2. Cultivarea murelor

Cei interesati sa investeasca in cultura de mure trebuie sa aleaga soiurile care fac fructe mari – deaore sunt foarte cerute de supermarketuri si pot da productii de 20 de tone la hectar. Ca si in cazul zmeurei, investitia initiala este tot de aproximativ 10.000 de euro.

Teodor Toader cultiva sase hectare de mure din soiul Thornfree, in localitatea Leordeni, judetul Arges si are venituri de 50.000 de euro pe an. Afla cum a reusit sa aiba succes in afacere>>

3. Cultivarea catinei

Pentru intretinerea unui hectar de catina aveti nevoie de 1.500-3.000 de euro. Este o planta cu potential, avand multiple intrebuintari in medicina naturista. Potrivit specialistilor, plantarea se face toamna taeziu, daca nu, se amana pentru primavara. Catina prefera solurile aerisite si fertile.

4. Cultivarea trandafirilor

Iata o alta afacere agricola cu potential mare in Romania. Fermierii care detin o suprafata mica de teren agricol pot porni o afacere cu dulceata si produse pe baza de trandafir.

De exemplu, doi tineri din Reghin au investit intr-o plantatie de trandafiri si fructe de padure aproximativ 13.000 de euro.

5. Cultivarea aroniei

Infiintarea unei culturi de aronia ofera productii mai mari daca insamantarea se face toamna – in lunile octombrie sau noiembrie, pentru ca radacina se prinde mai bine in sol. Agricultorii interesati de aceasta afacere trebuie sa investeasca intr-un sistem de irigat pentru zonele mai secetoase.
Odata intrata pe rod, o plantatie de scorus negru bine ingrijita poate sa reziste pana la 20 de ani.

Sursa: agrointel.ro


Tags: cultivare arbusti fructiferiafacere cu fructe de padurecultivarea murelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]