Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un fermier din Satu Mare face bani frumosi din cultura de goji

de Alina Constantinescu 12 Dec. 2016 5027
3.25 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand vine vorba despre oportunitatile de afaceri in Romania, in topul celor mai profitabile sunt cele in domeniul agricol. Si asta deoarece clima si solurile fertile ne ajuta sa obtinem un profit frumos. Cu investitii minime, multa munca si determinare, terenurile agricole ne pot aduce in cativa ani venituri la care nici nu am visat.

Asadar, daca doriti sa incepeti o afacere in domeniul agricol, trebuie sa stiti ca plantatiile de goji se adapteaza perfect climei de la noi. Bogate in antioxidanti, fructele goji sunt indicate pentru protejarea ficatului, imbunatatirea vederii, intarirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, reducerea stresului si a anxietatii, combaterea insomniei, reglarea nivelului de colesterol si protejarea impotriva bolilor cardiovasculare.
 
Mai mult, extractele din goji pot preveni dezvoltarea celulelor canceroase.Se pot consuma ca atare, sub forma de ceai, suc sau adaugate in smoothie-uri. Sub forma uscata, au preturi intre 50 si 100 lei kilogramul.

Un exemplu in acest sens este Emeric Kolbaszer, din Carei (judetul Satu Mare), care dupa ce a lucrat mai multi ani in cosntructii a luat decizia de a dezvolta o afacere de familie cu fructe goji. Desi nu avea experienta in domeniul agricol, cu ajutorul fiului sau a pus pe picioare o afacere de succes. Fermierul a inceput sa cultive soiul Goji Tibetan (Lycium Barbarum), recunoscut pentru frunzele mai lungi si inguste, pe o suprafata de 4 hectare.

Cheltuielile de amenajare a unui hectar pentru o plantatie de goji se ridica la aproape 10.000 de euro.


Foto: freeimages.com
 
Planta prefera solurile nisipoase, lutoase, cu un PH cuprins intre 7,2 - 7,5. Nu se recomanda infiintarea plantatiilor de goji pe terenuri aluvionare, care pot deveni inundabile. De asemenea, fermierul explica faptul ca in primul an, in momentul in care planta ajunge la o inaltime de 60-80 de cm trebuie taiat varful tulpinii principale pentru a stimula cresterea ramurilor.

Mai mult, pentru o productie buna, Emeric Kolbaszer foloseste facelia in cadrul culturii de goji, o planta melifera care asigura ajuta la polenizare.

Productia este vanduta in tari precum Ungaria si Cehia.

„Piata este foarte mare, tinta fiind industria farmaceutica. Am reusit de curand sa realizam si tinctura din frunze de goji, in premiera mondiala. Suntem in curs de omologare a produsului pentru SUA si Canada. Momentan exportam produsele noastre in Ungaria, Cehia, iar in viitorul apropiat vom intra si pe piata germana. Preturile la angro sunt bune, de exemplu se ofera 100 de euro pe kilogramul de ceai 100% goji bio”, a precizat Emeric Kolbaszer pentru stiriagricole.ro.

Pe viitor isi doreste sa extinda productia de goji pana la 12 hectare.


Tags: cultura de gojiafacere agricolaplantatie de gojiafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]