Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un milion de tone de cartofi romanesti ar putea ajunge la gunoi fiindca supermarket-urile comercializeaza cartofi importati

de Adela Simonescu 09 Mar. 2012 3514
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In depozitele din Romania exista o cantitate de peste un milion de tone de cartofi din productia interna, cartofi care risca sa ajunga la gunoi din cauza faptului ca in supermarket-uri se comercializeaza cartofi importati, noteaza presedintele Federatiei Nationale Cartoful din Romania, Ioan Benea.

“In depozitele din intreaga tara se afla in prezent peste un milion de tone de cartofi care treptat incep sa se deterioreze pentru ca deja suntem in luna martie. Asta din cauza cantitatilor foarte mari de cartofi care continua sa intre pe piata romaneasca, iar ai nostri, mai buni din punct de vedere calitativ stau in depozite.

Cantitatile pe care mai reusim sa le vindem la unele supermarketuri sau angrosisti se dau aproape degeaba, cu 30-40 de bani per kg, iar fermierii le-au produs cu 50 de bani”, a declarat Benea.

"Suntem intr-o situatie disperata, iar acest lucru se va repercuta si in anii viitori. In 2011 am produs integral, necesarul de cartofi pentru consumul din Romania, nu mai trebuiau importuri absolut deloc, dar ne-am pomenit cu foarte multi cartofi din afara, iar ai nostri se strica in depozite si vor fi aruncati. Ce este mai grav este faptul ca, aceasta criza care nu se mai termina a lovit producatorii”, a mai precizat Benea.

Conform reprezentantilor producatorilor, majoritatea cartofilor importati sunt foarte mari si nu sunt buni pentru consum. De asemenea, acestia mai noteaza ca un cartof bun de consum trebuie sa aiba diametrul de maxim 8 cm si ca tarile din care se importa ar fi trebui sa ii distruga.


Tags: cartofi de importcartofi importatiioan beneacartofi romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]