Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti rele pentru viticultori: Ploile au compromis aproape o treime din productie!

de Adela Simonescu 24 Iul. 2014 3736
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne bazam enorm pe vinul de anul acesta, asa cum s-a intamplat si anul trecut, cand productia a fost una cu adevarat infloritoare.

Din pacate, anul acesta se prea poate sa avem o productie mult mai scazuta, conform specialistilor din domeniu. Nu doar viticultorii vor fi afectati de aceste ploi abundente din ultima perioada de timp, ci si unii legumicultori si pomicultori.

Conform AgroRomania.ro, majoritatea podgoriilor din tara vor obtine anul acesta productii mai mici.

La Valea Calugareasca, recolta pare sa fie de pe acum una foarte scazuta din cauza unei boli declansate de nivelul prea mare de umezeala.

Cercetatorul stiintific, Ion Voiculescu a declarat ca este "un simptom specific atacului de mana, urmare a ploilor repetate din a doua decada a lunii iunie. Este cu atat mai grav intrucat are ca si consecinta pierderea productiei de struguri de anul acesta".

Viticultorii declara ca nu s-a putut face nimic pentru prevenirea instalarii aceste boli sau pentru reducerea gradului de raspandire din cauza ca pamantul a fost prea moale si a ingreunat accesul printre randuri iar via a fost tot timpul uda, fapt care a facut imposibila stropirea cu solutii.

In astfel de conditii, stropirea viei s-ar fi dovedit a fi o masura total ineficienta.

Mai mult, din cauza ploilor excesive, in toamna nu vom mai putea avea aceeasi calitate a strugurilor.

„In primul rand, un an ploios inseamna o scadere  a calitatii vinului, din cauza ca vom avea o acumulare mai mica in zaharuri, in antociani in arome si asta inseamna calitate slaba” explica si cercetatorul Marin Ion.

In ultimii doi ani, sursa aminteste ca s-au obtinut productii record si ca numerosi viticultori isi faceau griji ca vor ramane cu struguri nevanduti. S-au obtinut chiar si productii de 12 tone de struguri la hectar.

Ramane de vazut ce va fi si anul acesta! Viticultorilor de anul acesta nu putem decat sa le uram cat mai multe zile insorite, care sa repare paguba produsa pana acum!




Tags: afaceri agricoleafaceri viticulturaafaceri cu vita de vie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]