Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victor Ponta: As opta pentru reducerea TVA la fructe-legume

de Victor Oancea 10 Mar. 2014 2579
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Revenirea TVA la nivelul de 19% este sustenabila in situatia in care Romania va continua sa inregistreze aceeasi crestere economica de anul trecut, de peste 3%, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Din punctul meu de vedere, trebuie sa mergem, atat cat se poate, tot spre zone tintite (...) Eu as vrea la fructe si legume, pentru ca acolo avem iarasi o evaziune uriasa si o competitie neloiala intre producatorii locali si fructele-legumele care se aduc din afara Uniunii Europene sau cele din UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare", a spus Ponta la Romania TV.

Victor Ponta a mai adaugat ca exista si o varianta in care sa se ia in calcul TVA redusa la 9% atat pentru carne, cat si pentru fructe-legume, daca vor exista conditii prielnice. "Haideti sa incercam sa vedem, poate le putem face impreuna.", a mai subliniat Victor Ponta.

Premierul a mai prezisat ca sunt asteptate cifrele pe primul semetru, privind incasarile din TVA la paine.

Reducerea TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar si revenirea la TVA de 19% in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite este una dintre prevederile din noul program al Guvernului.

Mentionam faptul ca sfarsitul lunii demcebrie, Victor Ponta nota ca o eventuala reducere a TVA pentru alte produse decat painea va fi supusa unei analize abia dupa data de 1 iulie.

Cu doua luni inainte de emiterea acestei declaratii, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara ca se va reduce TVA la cota de 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii si ulterior vor fi posibile reduceri la TVA si la legume, fructe si lapte, precizand ca aceste reduceri vor fi luate in considerare dupa ce se va evalua efectul reducerii TVA la paine.


Tags: reducerea tva la fructe si legumereducerea tva la carnetva carnetva la fructe si legume

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]