Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa-ti deschizi o pepiniera? Iata factorii de succes ai afacerii!

de Cosmin Enescu 15 Ian. 2015 6086
3.88 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca sa va faceti o pepiniera nu este nevoie de o investitie initiala foarte mare. Este insa nevoie sa va inarmati cu rabdare. Va dura doi- trei ani pana veti vedea roadele muncii si obtine profit.

Pentru a avea succes, in primul rand, este important este sa oferiti puietii care au cerere pe piata sau specii mai performante.

Iata alti 8 factori de succes ai afacerii cu o pepiniera!

1. Exista o cerere anuala relativ constanta.

2. Ubicuitatea. Produsele dumneavoastra vor trebui sa fie in cele doua luni practic peste tot acolo unde exista potentiali clienti. De exemplu, puteti pleca cu un camion, oprindu-va cate o ora – doua in fiecare sat.

3. Anticiparea comenzilor. incercati sa aveti o cultura cat mai echilibrata. in plus se pot prevede anii buni pentru anumiti pomi, astfel se pot face o serie de anticipatii.

4. Clienti stabili. Gasiti cativa clienti care sa va asigure un volum de comenzi rezonabil si incercati sa-i fidelizati.

5. Odata ce va veti fi format un nume si va va sti lumea clientela se va fideliza, astfel veti vinde lejer cam 80% din recolta.

6. Colaborarea cu o ferma agricola se poate dovedi benefica. Acestia va pot asigura o comanda constanta, va pot imprumuta utilajele agricole, zilieri etc.

7. Colaborarea cu statiunile de cercetari. Veti avea astfel altoi de cea mai buna calitate, consiliere tehnica, informatii de specialitate etc.

8. Pe langa pepiniera, puteti face si alte culturi agricole, pentru autoconsum. Mai puteti creste si cateva animale. Viata la tara are si ea micile ei bucurii.


Tags: pepinieraafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

Combaterea bolilor fungice in pomicultura: rolul crucial al fungicidelor

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
In lumea pomiculturii, bolile fungice reprezinta o provocare semnificativa, afectand grav productia si calitatea fructelor. Combaterea acestor boli...

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Sfaturi pentru organizarea gradinii la trecerea dintre anotimpuri

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Esti pe punctul de a incepe o calatorie fascinanta prin tainele gradinii tale, acolo unde fiecare trecere dintre anotimpuri este un spectacol de...

FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]