Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BrightFarms si microfermele hidroponice pentru supermarketuri

de Adela Simonescu 07 Sep. 2011 4806
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

BrightFarms este o companie new-york-eza care se ocupa de proiectarea, conducerea si operarea serelor hidroponice destinate supermarketurilor. Acest concept de micro-ferme/sere hidroponice este unul nou, original, inovativ si de la care se asteapta foarte mult. In zonele in care solul fertil este la mare cautare si nevoia de legume si fructe proaspte este una sporita si constanta, microfermele/serele hidroponice vin ca o solutie salvatoare de mare succes.

Microfermele/serele hidroponice sunt de obicei instalate pe acoperisul cladirilor, pe acoperisul supermaketurilor care au necesitati de legume si fructe in mod constant. Uneori, ele sunt instalate in imediata apropiere a supermarketurilor.

Astfel, o mare parte din necesarul zilnic si poate chiar intregul necesar este acoperit de productia proprie de legume si de fructe. Se economisesc sume mari care s-ar fi cheltuit pe transport, pe contracte cu furnizori, pe cercetare si documentare a pietelor de desfacere si nu numai.


Per total, detinatorii de super-marketuri si clientii acestora sunt castigati. Compania BrightFarms incearca sa imbunatateasca mediul in care se desfasoara lantul produselor aliemntare.

Compania ofera posibilitatea crescatorilor de legume de a oferi produse crescute local, proaspete si fara a se inrautati mediul inconjurator. Clientii interesati de detinerea unei productii locale de fructe si legume semneaza un contract cu aceasta companie si isi vor achizitiona produsele in exclusivitate din aceasta colaborare. Clientii nu trebuie sa plateasa pentru proiectarea microfermelor/serelor hidroponice.

Mai mult, BrightFarms ofera marele avantaj de a cultiva legume si fructe cu mai putine emisii de carbon, cu mai putine pesticide si folosind de 9 ori mai putina apa si de 14 ori mai putin sol.
Din decembrie 2010, zece lanturi de supermarketuri au semnat contracte de colaborare cu BrightFarms si primele 3 sere hidroponice sunt planificate spre constructie in anul 2012.

Afacerile vor fi intodeauna profitabile si se vor dovedi de real succes atunci cand vin in intampinarea unor probleme si nevoi astringente. Cererea de legume si fructe proaspete si pretul lor marit trebuie sa scada si aceasta oportunitate este una potrivita pentru a se insemna schimbari majore in beneficiul consumatorului, detinatorilor de afaceri si mediului inconjurator.



Tags: brightfarmsferme hidroponicesere hidroponiceafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]