Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce inseamna pentru tine o "mica" afacere?

de Andrioae Ruxandra 17 Iun. 2014 4143
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand te gandesti la o afacere mica, ce iti trece prin minte? Pentru majoritatea oamenilor, este vorba de a fi un antreprenor singuratic sau de a infiinta o companie locala cu o multime de angajati care sunt uniti ca o familie. Sau poate iti imaginezi o afacere imensa, cu diverse sectoare de activitate si avand in jur de 100 de angajati?

 
Definitia unei mici afaceri, conform guvernului american, este o afacere care are mai putin de 500 de angajati si un venit de pana la 1 milion de dolari.
 
Sigur ca nu scrie nicaieri in dictionar ce inseamna o afacere mica. Este vorba mai mult despre taxe. In ceea ce-i priveste pe americani, ei au firme care angajeaza si mai putin de 500 de oameni si mai mult de 1.000. Este vorba despre situatii diferite in industrii diferite. 
 
De exemplu, la recoltarea si prelucrarea unei suprafete cu trestie de zahar pot participa 750 de angajati, in timp ce la procesarea de soia sau de cereale pentru micul dejun, unele companii au in jur de 1.000 de oameni.
 
O mica fabrica de petrol ar avea undeva in jur de 1.500 de angajati. Asigurarea proprietatii in caz de dezastru implica o taxa mai mica daca firma respectiva are mai putin de 1.500 de angajati. Unele definitii pentru "afacere mica" sunt date de castiguri: o oaie sau o capra mica de la ferma poate aduce venituri in jur de 750.000 de dolari, pe cand o firma mica ajunge undeva pe la 35,5 milioane de dolari. O diferenta evidenta, nu?
 
Trebuie sa stii ca fiecare afacere mica face parte dintr-o comunitate. Majoritatea membrilor din Federatia Nationala de Afaceri Independente (America) au, de exemplu, 20 sau mai putini angajati. 
In afaceri, daca ai o firma cu mai putin de 100 de angajati, aceasta va fi numita "mica". Daca ai intre 100 si 500 de angajati, ti se va spune ca esti "la mijloc, nici prea-prea, nici foarte-foarte". Si daca ai mai mult de 500 de oameni care lucreaza pentru tine, atunci chiar poti spune ca esti un fel de Bill Gates la inceput de drum.
 
In SUA, 99% dintre afaceri sunt mici, cu exceptia faptului ca 1 milion de dolari sunt venituri marcate. Daca taxa de trecere a pragului este platita pentru a ajunge la 10 milioane de dolari, guvernul american va defini o "afacere mica" afacerea care va cuprinde aproape 97% din toate companiile din America.
Daca aceste noi reguli se vor aplica, oportunitatile de afaceri vor fi mai dificile de aplicat. Multi detinatori de afaceri care cred despre ei insisi ca au afaceri mici - opusul celor care au 500 de angajati si castiga 10 milioane de dolari - ar putea concura cu asa-zisele "mici" afaceri care au scopuri caritabile si sa se razboiasca cu impozitele. 
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriafaceri micistart in afaceriafaceri de succesidei de afaceriantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]