Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum s-a lansat in afaceri Yves Rocher?

de Marian Curelaru 30 Mai. 2014 4732
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Povestea unei afaceri de succes se poate rezuma de multe ori la combinatia fericita dintre pasiune si intamplare. Aceasta formula s-ar potrivi, din retrospectiva, si istoriei grupului de cosmetice Yves Rocher. Dar ea nu se reduce la atat. Ca intotdeauna, amanuntele sunt esentiale, iar lectia pe care o poate extrage un potential antreprenor dintr-o astfel de istorie nu este reteta, ci motivatia.

 
Produsele naturale si vanzarea prin corespondenta au fost pilonii companiei de cosmetice fondata de Yves Rocher in 1958.
Inca din copilarie, pe cand locuia in satul sau natal din inima Bretaniei, Yves si-a dezvoltat o privire unica asupra naturii. Fascinat de ierbarul creat cu rabdare de unul dintre bunicii sai, el observa, isi imbunatatea cunostintele si se straduia sa patrunda secretele plantelor.
 
La descoperirea pasiunii sale a contribuit si o problema de sanatate ivita in 1944. Nereusind sa gaseasca o solutie din partea medicilor si farmacistilor, tanarul Yves Rocher s-a gandit sa mearga sa consulte o vindecatoare din apropiere de La Gacilly, din regiunea sa natala. Aceasta i-a prescris o pomada pe baza de untisor (Ficaria ranunculoides), o planta cu calitati curative incredibile. Cu ajutorul remediului natural, micile sale probleme de sanatate s-au rezolvat in timp scurt, ca prin magie.
 
In acel moment, Yves Rocher a avut o intuitie. El s-a intrebat de ce n-ar avea acces toata lumea la binefacerile plantelor. Asa ca a decis sa se intoarca la vindecatoare si sa incerce sa afle cat mai multe despre plante in general. A ajuns sa-i obtina increderea dupa ceva vreme si a fost "initiat" in secretele plantei care l-a lecuit.
 
Incepand de aici, ideea a incoltit incet-incet, pana ce, in hambarul familiei sale, a fabricat prima sa crema pornind de la o planta. Dar abia in 1959 tanarul care visa sa devina medic si-a infiintat prima sa societate si a inceput sa se ocupe de ingrijirea sanatatii oamenilor cu ajutorul unei creme pe baza de plante.
 
La succesul companiei a contribuit o alta abordare inovatoare a tanarului Yves, aceea de a oferi tuturor femeilor, indiferent de varsta, loc si stil de viata sau origine sociala, accesul direct la produsele sale. O idee simpla si totodata revolutionara, deoarece, la acea vreme, produsele de infrumusetare erau rezervate doar elitei. Yves Rocher a inventat atunci un circuit inedit care a facut frumusetea accesibila tuturor:  vanzarea la distanta a produselor cosmetice.
 
In anul 1969, pentru a ramane in continuare garantul distributiei produselor sale cosmetice, Yves Rocher si-a inaugurat primul magazin.
 
Grupul Yves Rocher in cifre
2,3 miliarde de euro - cifra de afaceri in 2013
8 marci in domeniul produselor de infrumusetare si de ingrijire pentru femei
2.000 de magazine in intreaga lume
16.000 de colaboratori si circa 220.000 de locuri de munca indirecte la nivel mondial
40 de milioane de clienti in circa 100 de tari
600 de milioane de produs si cadouri livrate in fiecare an
Principalele 5 marci ale grupului sunt: Yves Rocher, Petit Bateau, Stanhome, Dr Pierre Ricaud si Daniel Jouvance.
 


Tags: afaceriafaceri de succesyves rochercosmeticeextracte din plantepovesti de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]