Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Timis se cresc porci "ecologici" cu carne fara colesterol

de Adela Simonescu 21 Ian. 2012 5742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agerpress anunta ca in judetul Timis au aparut deja afaceri de crestere a porcilor vietnamezi. Acestia se hranesc doar cu materie vegetala, cum mai usor de intretinut, mai supli si carnea lor este mai gustoasa.

'In judetul Timis exista un crescator de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul il vinde cu 50 de euro bucata, scrofita montata cu 200 de euro, iar porcul gras, in greutate de 80 - 90 de kilograme, cu 150 de euro', a afirmat vineri Tiberiu Lelescu, seful Directiei Agricole Timis.

Porcii vietnamezi au inceput sa trezeasca interesul romanilor si nu numai, pentru faptul ca in carnea lor nu se gaseste colesterol, ei fiind hraniti cu mere, varza, iarba, tarate si alte furaje de origine vegetala.

In acelasi timp, un porc vietnamez ajuns gata de taiere nu va ajunge la greutatea unui porc autohton. La maturitate, porcii vietnamezi nu depasesc greutatea de 120-130 de kilograme, fata de unul autohton care ajunge si la 300 de kilograme.

Chiar si asa, romanii se arata foarte interesati de aceasta oportunitate de afaceri si iau in calcul estimari potrivit carora investitia initiala se recupereaza in primul an si faptul ca porcii vietnamezi se cres foarte usor si rapid. Carnea de porc vietnamez ajunge sa se comercializeze la preturi de patru ori mai mari.

'Aceasta specie are stratul de grasime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sanatoasa deoarece nu contine colesterol. Porcii vietnamezi mai sunt numiti si "porcii ecologici", deoarece acestia sunt ierbivori. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decat cea a porcilor autohtoni, pentru ca pot trai foarte bine cu furaje de origine vegetala, cu tarate, mere, varza sau iarba, fiind vegetarieni', a declarat seful Directiei Agricole Timis.


Tags: porci vietnamezicresterea porcilor vietnameziporciporci ecologici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]