Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jamie Shapiro, despre prima franciza a iluminatului LED

de Alexandra Popescu 07 Iun. 2014 2993
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jamie Shapiro este fondatorul primei francize iluminat LED din SUA, care sustine ca a invatat foarte multe din aventura sa. LED Source a fost fondat in 2005 si a lansat programul de franciza in 2009. La acea vreme a fost primul si singurul francizor de iluminat LED din America de Nord.

 
In continuare iti prezentam un interviu acordat de catre Shapiro site-ului entrepreneur.com, unde vorbeste despre experienta sa si despre ce a invatat in acest timp.
 
De cat timp detineti aceasta franciza?
Am deschis-o in luna septembrie a anului 2010.
 
De ce franciza?
Pentru mine nu a fost "de ce franciza?", ci mai mult despre "de ce am ales LED Source?". Ca prima franciza LED Source, noi am cumparat viziunea pe care corporatia a avut-o. Am crezut in Marcel si Gavin si in sistemul care a fost pus in aplicare. Aici a fost ajutor in fiecare etapa, de la training la suportul de marketing si ajutor tehnic zi de zi. Esti in afacere pentru tine insuti, insa nu de unul singur, iar acesta a fost factorul major in decizia de a urmari modelul de franciza.
 
Ce faceati inainte sa deveniti un proprietar de franciza?
Am lucrat in afacerea familiei mele de distributie a energiei electrice. Aici este locul unde am prins gustul pentru iluminat. Afacerea familiei mele oferea toate tipurile de bunuri electrice, dar eu am vrut sa ma axez doar pe aspectul iluminarii.
 
De ce ati ales aceasta franciza speciala?
Partenerul meu de afaceri, Mark Etcovich, a cunoscut echipa corporatiei LED Source de ani de zile. Cand i-am spus ca acestia se vor implica in modelul francizei, fiind prieteni de mult timp, Mark a venit la mine, deoarece el credea ca as fi un candidat ideal pentru a semna. Am zburat in Florida pentru a-i cunoaste pe Marcel si Gavin si nu mi-a luat mult timp sa inteleg ca acesti oameni au fost niste invingatori si am vrut sa fac parte din aceasta calatorie. Cand m-am intors acasa, m-am intalnit cu Mark si i-am multumit pentru introducere. Am fost impreuna in afaceri de atunci. Acesta este modul in care s-a nascut LED Source Eastern Canada.
 
Cat de mult estimati ca ati cheltuit inainte sa oficializati deschiderea afacerii?
Investitia noastra pentru a deschide usile a fost de aproximativ 125.000 de dolari, incluzand acordul domeniului, taxa de franciza si costurile de pornire, dar si inventarul, echipamentul de depozite, mobilierul de birou, consumabilele etc.
 
De unde ai primit cele mai multe sfaturi sau unde ai facut cele mai multe dintre cercetari?
Familie. Cand consideri  ca trebuie sa faci o mutare care include parasirea jobului pentru a porni pe cont propriu, eu simt ca este important sa faci plata diligentei in potentialul noii afaceri, dar trebuie sa te asiguri ca ai suportul familiei indiferent de suisuri si coborasuri. Pe partea afacerilor, am vorbit cu tatal meu, care era in industrie de multi ani. Am avut nevoie de opinia lui daca el crede sau nu ca iluminatul LED poate fi intr-adevar urmatorul lucru mare. L-am abordat, de asemenea, si pe unchiul meu, care este in afacerile franciza ca sa vad ce spune despre noua mea afacere. La sfarsitul zilei, sotia mea a fost cea mai importanta. De ea aveam nevoie cel mai mult sa fie de partea mea. Am vrut sa fac acest lucru pentru a imbunatati viitorul.


Tags: afacerifrancizeiluminat ledjamie shapiroafaceri iluminat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]