Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Libraria digitala - o idee inedita de a promova educatia

de Alexandra Popescu 07 Aug. 2014 4562
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De mai mult de un an, compania AlleyNYC sprijina o initiativa uimitoare. La aniversarea lor, liderul acestei companii a luat cuvantul si a spus lumii despre modul in care femeile antreprenor vor schimba lumea. Unele dintre acele femei sunt co-fondatoarele agentiei non-profit Library For All, iar ceea ce au facut este de-a dreptul laudabil. Compania AlleyNYC este cea care le-a sprijinit initiativa. Ele ofera librarii digitale partilor sarace ale lumii.

 
 
Rebecca McDonald, fondatorul si CEO-ul acestei agentii, a acordat un interviu site-ului entrepreneur.com, unde a vorbit despre aceasta initiativa. Rebecca sustine ca agentia lor vine in sprijinul studentilor din tarile in curs de dezvoltare care au acces la o librarie digitala. Acesti studenti nu vor avea acces la cartile clasice, pentru ca sunt prea scumpe sau nu sunt disponibile. Aceasta organizatie pune biblioteca online la dispozitia scolilor la un cost mai mic decat cel care ar putea fi folosit pentru construirea uneia fizice. Continutul este unul de calitate si este local relevant.
 
Cand vine vorba despre cum se descurca in aceste parti ale lumii care nu au internet, se pare ca 5,5 miliarde de utilizatori de telefoane din lume din cei 7 miliarde sunt in curs de dezvoltare sau sunt de pe piete emergente. Platformele lor sunt proiectate pentru comunitatile unde accesul la retelele mobile este lent sau intermitent. Biblioteca este construita pentru a putea fi utilizata offline.
 
Ideea aceasta i-a venit fondatoarei in anul 2010, cand s-a mutat, impreuna cu sotul ei, in Haiti pentru a ajuta la reconstruirea dupa cutremur. Acolo a vazut scoala langa scoala si nicio carte. Astfel a inceput sa investigheze solutii digitale, dar nu a gasit una scalabila si a stiut ca trebuie sa construiasca una. In 2012, si-a unit fortele cu Taneylla, co-fondatoare, si au construit Library For All.
Compania AlleyNYC a fost un sprijin important inca din prima zi. Le-a oferit un spatiu de lucru cu oameni care fac lucruri grozave. I-au ajutat cu promovarea, cu organizarea evenimentelor si le- aoferit consultanta. 
 
In ceea ce priveste planurile de viitor, Rebecca McDonald impreuna cu echipa care o ajuta in cadrul acestui proiect isi doresc ca Library For All sa ajunga la 5 milioane de copii pana la sfarsitul anului 2017.  Cauta mereu sa se dezvolte si sunt foarte ambitiosi. Au nevoie in continuare de contracte de finantare.
 
Promotorii acestui proiect considera ca prin educatie se pot rezolva multe dintre problemele lumii. Initiativa Rebeccai ajuta, cu siguranta, la dezvoltarea educatiei multor copii din tarile mai putin dezvoltate. Cu totii stim ca unele carti sunt mai scumpe, iar online-ul ofera posibilitatea de a citi o carte la costuri mici si mult mai eficient. 
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriidei de afacerieducatielibrarielibrarie digitalabiblioteca digitalacarti digitale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]