Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scaner pentru alimente, ca sa stii ce mananci

de Marian Curelaru 26 Mai. 2014 3253
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un startup israelian se pregateste sa lanseze pe piata un spectrometru miniatural. Micul gadget, vandut cu 149 de euro, poate analiza in timp real compozitia moleculara a alimentelor si a medicamentelor, informeaza site-ul Challenge.

Carne de vita cu hormoni, mere indopate cu pesticide... Alegerea alimentelor pentru o hranire sanatoasa este un traseu presarat cu obstacole. Si asta fara a mai vorbi de persoanele care sufera de alergii alimentare, precum intoleranta la gluten sau la lactoza si care trebuie sa citeasca o groaza de texte despre produse ca sa determine compozitia unui pachet de biscuiti inainte de a-i putea rontai.
Solutia pentru a-ti face face propria opinie intemeiata va veni probabil de la startup-ul israelian Consumer Physics. Acesta a anuntat recent lansarea in decembrie 2014 a aparatului SCiO, un detector molecular portabil care poate fi tinut in palma. Obiectul este destinat sa analizeze compozitia chimica a tot ceea ce ne inconjoara, de la alimente la medicamente sau plante... Astfel, cu un simplu gest, continutul in grasimi sau in proteine al unui produs alimentar va putea fi accesibil tuturor.
 
Aparatul SCiO functioneaza cu ajutorul unui microspectrometru in infrarosii conectat la un smartphone. Principiul de baza al acestei tehnologii este simplu. Detectorul trimite raze luminoase spre un obiect pentru a face sa vibreze moleculele acestuia care au o semnatura specifica. O data reflectata, lumina revine in detector. Datele recoltate sunt apoi trimise la serverele startup-ului, unde anumiti algoritmi rezolva restul sarcinii de identificare.
Rezultatele sunt afisate in final pe smartphone, prin intermediul unei aplicatii. Conform firmei israeliene, aceasta tehnica permite decorticarea in direct a profilului molecular al unui mar sau al unei bucati de carne.
 
In ceea ce priveste finantarea, pentru a putea dezvolta acest spectrometru miniatural, echipele Consumer Physics au lansat un apel la contributii pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Dupa 24 de zile de prezenta pe site, startup-ul a reusit sa stranga 1,7 milioane de dolari provenind de la peste 8.000 de donatori.
 
Dar mai exista un precedent memorabil: Societatea Tellspec, un startup din Toronto, a realizat anul trecut o mare campanie publicitara pentru atragerea de finantari pe Kickstarter si a anuntat lansarea unui scaner spectrometru cu aceeasi functionalitate spre sfarsitul acestui an.
 


Tags: afacerespectrometruscaneralimentemedicamentesanatateisrael

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Afacere din Slatina, amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta

de Florin Amariei
01 Iun 2020
O afacere din Slatina care are doua puncte de lucru a fost amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta, dupa o...

Israel are prima companie din lume care poate prezice cutremurele

de Florin Amariei
29 Nov 2019
O companie din Israel a anuntat ca poate prezice cutremurele, chiar si cu opt ore inainte de a se intampla. Conform informatiilor prezentate de...

Mediul de afacere romanesc, interesat de spatiul non-UE

de Ideideafaceri.ro
13 Mai 2019
Mediul de afaceri din Romania este foarte interesat sa-si extinda afacerile pe noi piete, altele decat cele din cadrul Uniunii Europene (UE), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]