Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 capital de risc al afacerilor in 2013

de Alexandra Popescu 31 Mai. 2014 2958
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Domeniul software a pastrat controlul asupra fluxului capitalului de risc pentru 2013, conform The MoneyTree Report. La o privire mai atenta, primele 10 afaceri arata companii ca Pinterest care au puterea de a schimba jocul. Adreessen Horowitz a condus doua runde majore de finantare a companiei web, oferind sectorului Media si Entertainment locurile 3 si 4 in topul afacerilor din 2013.

 
In top putem vedea si alte companii, in fruntea lor situandu-se Genband. Palantir ocupa, de asemenea, locurile 5 si 6, dar mai bine aruncati o privire peste topul detaliat al afacerilor cu cel mai mare capital de risc din 2013:
 
1. Dupa cum am spus, Genband se afla pe primul loc cu o suma de 343.472.100 de dolari, in industria networking-ului si a echipamentelor. Stagiul de dezvoltare este unul viitor. Genband dezvolta Voice peste solutiile infrastructurii IP. Investitorii sunt One Equity Partners LLC, Sevin Rosen Funds si Venrock.
 
2. Pe cel de-al doilea loc se afla Uber, din industria software, cu o suma de 257.790.000 de dolari si un stagiu de dezvoltare de extindere. Uber ofera servicii online de car booking prin intermediul telefoanelor mobile. Investitorii sunt Google Ventures si TPG Capital LP.
 
3. Pe locul 3 se afla Pinterest, cu industria in Media si Entertainment, si o suma de 225 de milioane de dolari. Stagiul lor de dezvoltare este extinderea, iar investitorii sunt Andreessen Horowitz LLC, Bessemer Venture Parteners LP, Fidelity Investement Funds II, First Mark Capital LLC si Undisclosed Firm.
 
4. Cel de-al patrulea loc il ocupa tot Pinterest, de aceasta data cu o suma de 200 de milioane de dolari, insa investitorii Fidelity Investment Funds II nu au mai fost prezenti in schema.
 
5. Pe 5 se afla Palantir, o firma cu industrie software, o suma de 196.500.000 de dolari si un stagiu de dezvoltare viitor. Palantir dezvolta un software de analiza a datelor, iar investitotii acestei companii sunt Founders Fund.
 
6. Pe cel de-al saselea loc se afla tot cei de la Palantir, insa de aceasta data cu o suma de 177.514.000 de dolari.
 
7. Pe locul 7 ii gasim pe cei de la Airwatch, tot din industria software, cu un stagiu de dezvoltare viitor si o suma de 154.284.000 de dolari. Airwatch asigura securitatea mobila si serviciile de gestionare a mobilitatii managementului. Investitorii sunt cei de la Insight Venture Partners LLC.
 
8. Pe 8 ii gasim pe cei de la PureStorage, din industria calculatoarelor si perifericelor, cu un stagiu de dezvoltare de extindere si o suma de 150.000.400 dolari. Ei ofera solutii de stocare pentru intreprinderi, iar printre investitori gasim nume ca Index Ventures, Samsung Venture Investment Corp sau Tiger Global.
 
9. Cei de la Fab se situeaza pe locul 9, cu o suma de 150.000.300 de dolari. Industria lor este cea a produselor de consum si a serviciilor si au un stagiu de dezvoltare de extindere. Fab.com opereaza ca un loc de marketing pentru descoperirea designului in fiecare zi. Andreessen Horowitz LLC se afla printre investitorii acestei companii.
 
10. Pe ultimul loc, dar nu cel din urma, ii gasim pe cei de la Precision for Medicine, cu o suma de 150 de milioane de dolari. Industria in care activeaza este biotehnologia si au un stagiu de dezvoltare timpuriu. Investitorii sunt J.H Whitney&Co LLC, Oak Investment Partners si Undisclosed Firm.
 


Tags: afacericapital de risc afaceririscuri afacerimanagementafaceri software

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]