Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 cele mai inovatoare tari ale lumii

de Alexandra Popescu 20 Iul. 2014 4715
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca exista topuri ale celor mai de succes francize sau ale celor mai bune start-up-uri, iata ca exista si un top al celor mai inovatoare tari ale lumii. Pentru al patrulea an la rand, Elvetia a fost numita cea mai inovatoare tara a lumii, conform celui mai recent raport publicat de Universitatea Cornell, Organizatia Mondiala a Prosperitatii Intelectuale si scoala INSEAD.

 
Se spune ca ciocolata este ingredientul creativitatii, insa cel mai bun ingredient este, de fapt, talentul. Pentru a concura pe plan mondial, tarile au nevoie de cele mai bune minti si sa obtina cele mai bune clase in domeniul educatiei si, mai apoi, sa lucreze in tara de origine, si nu in strainatate.
 
Acesta este topul celor mai inovatoare state ale lumii:
1. Elvetia
2. Marea Britanie
3. Suedia
4. Finlanda
5. Olanda
6. SUA
7. Singapore
8. Danemarca
9. Luxemburg
10. Hong Kong (China)
 
Anchetele au supravietuit celor 143 de economii din intreaga lume, folosind 81 de indicatori de la tehnologii de informare si comunicare, rafinamentul afacerilor, cum ar fi cunoasterea lucratorilor, legaturile de inovare si absorbtia cunostintelor, precum si iesirile inovarii, cum sunt bunurile creative, serviciile si creativitatea online. Linia de jos a inovarii este reprezentata de oamenii destepti. Dar pentru natiunile care doresc sa urce in clasament, dezvoltarea talentului necesita o strategie complicata.
 
"Pe masura ce inovarea devine un joc la nivel mondial, un numar tot mai mare de economii emergente se confrunta cu probleme complexe prin care «braingain» poate fi generat prin intermediul balantei delicate dintre talentele outflows (de exemplu, cetateni care doresc o educatie in strainatate) si inflows (marii performeri se intorc acasa pentru a inova si crea joburi locale si contribuie la competitivitatea la nivel national) ", spune Bruno Lanvin, co-autor al raportului si director executiv al INSEAD.
 
In timp ce aceleasi economii incluse in top 10 si top 25 raman in mare parte aceleasi, Lanvin sustine ca a observat "semne incurajatoare" potrivit carora economiile emergente isi imbunatatesc capacitatile de a pastra talentul. Deoarece intreprinderile devin mai conectate online si calatoriile globale devin mult mai comune, inovarea incepe sa se instaureze dincolo de frontierele geografice.
 
"Inovarea si cresterea sustenabila merg mana in mana. Intr-o lume mai putin limitata ca a noastra, conectarea inovatiei castiga din ce in ce mai multa importanta", spune Osman Sultan, CEO al Emirates Integrated Telecommunications Company. 
"Acest lucru este alimentat de o abordare mult mai bazata pe colaborare, pe metode conventionale provocatoare si eficienta freeing-up de care beneficiaza toata lumea", sustine acelasi Lanvin.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacerifrancizestart-uptopinovatiitop tari inovatoareelvetia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]