Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei tipuri de afaceri cu tematica specifica

de Cosmin Enescu 01 Oct. 2014 5615
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce afaceri sunt profitabile in prezent? Va recomandam deschiderea unui pub! Iata cum puteti demara o activitate spumoasa: de la microberarie la localul public cu o tema specifica.

Daca aveti nevoie de idei, va prezentam in continuare trei tipuri de afaceri cu tematica.
 
 
1. Canguri pe pereti
 
Deschiderea unui local cu un specific anume? "Sunt convins ca este un moment foate potrivit", afirma cu hotarare Claudio Marino, responsabil comercial al F&F Trading Company din Orbassano, regiunea Torino, o societate specializata in deschiderea de pub-uri australiene (Foster's) si irlandeze (The Shamrock Inn). "Dar pentru a reusi, cuvantul de ordine trebuie sa fie: deosebirea de concurenta. Inainte de toate, trebuie aleasa o mobila deosebita. Pub-urile noastre sunt unice, originale. 
 
Diversitatea lor este data de predominanta lemnului, de culorile deschise, de evocarea peisajelor australiene, si de prezenta imaginilor care evoca fauna din acele locuri precum canguri, rechini si ursi koala. Un alt aspect care ne diferentiaza in mod net de concurenta sunt specialitatile pe care le servim. Adica sandwich-uri, gustari si snack.

Majoritatea clientilor nostri frecventeaza aceste localuri dupa ora 22. Ora la care aproape toti au mancat deja. Vor doar o bere si o gustare impreuna cu prietenii, fara sa cheltuiasca foarte mult. Din acest motiv pentru noi este fundamental ca clientul sa nu cheltuiasca mai mult de 12.000 de lire (italiene).
 
2. Spaghetti si chips-uri
 
Tablouri, stampe din secolul XVIII, suveniruri, atmosfera calda. In pub-urile scotiene The Highlander clientii vin mai ales pentru a face cunostinte, tinand cont si de faptul ca sunt foarte frecventate de ambele sexe. "Atunci cand a trebuit sa alegem mobila din localurile noastre - sustine Bruno Bedon, de la Padana Import din Verona - am contactat un arhitect din Edinburgh, caruia i-am solicitat sa ne prezinte mai multe proiecte dintre care l-am ales pe cel care se potrivea cel mai bine gusturilor italiene, chiar daca purta o amprenta tipic scotiana".

Aceste idei au avut succes, daca se ia in consideratie faptul ca in 5 ani Padana import a realizat cam vreo 40 de localuri. "Toate au succesul pe care il speram. Nu trebuie insa sa crezi ca succesul este automat. Trebuie sa fii atent la detalii. Nimic nu poate fi lasat la voia intamplarii in pub-urile noastre.

Trebuie studiata cu multa atentie iluminarea, proiectata in detaliu instalatia de aer conditionat, pentru a nu mai vorbi de cea stereofonica si chiar de tipul de muzica ce va fi ascultata de clienti". O si mai mare atentie trebuie acordata meniului: "Acela pe baza de specialitati italieni - sfatuieste Bedon- are mereu succes. Dar pe langa spaghetele cu sos de rosii trebuie servite totusi si specialitati tipice scotiene , cum ar fi pie (placinta) de legume si de carne picanta, de exemplu, fish&chips, branzeturi si dulciuri facute in Scotia".
 
3. Bavaria in Italia
 
 
Un local la Treviso, unul la Gallato, unul in Padova, unul in Vicenza, unul in Castelsardo si doua care urmeaza sa fie deschise la Ancona si Riccione. Toate au in comun mobila de lemn de culoare albastru si alb. Sunt berarii müncheneze, in care iti potolesti setea cu bere Löwenbräu si se mananca paine prajita cu usturoi. "Cel mai mare atu al localurilor noastre  -explica Giancarlo Ingegneri, director comercial al societatii Bononia Marketing Service din Bologna - este calitatea berii, pe care o servim doar din butoiase reci.

Butoiasele cu bere sunt tinute intr-o lada frigorifica timp de 24 de ore. Aceasta tehnica pune in evidenta caracteristicile si gustul berii, facandu-l mai putin gazos si deci mai usor de consumat. Tinerii, cei mai fideli clienti ai nostri, sunt foarte atenti la ceea ce beau si recunosc calitatea berii noastre". Care sunt cerintele indispensabile pentru a avea succes cu o berarie müncheneza?

"Sa te dedici acestei activitati cu multa pasiune si sa iti fie clar ca pentru a aduce in Italia atmosfera unui local de acest tip trebuie sa te adaptezi mentalitatii germane. Din acest motiv, noi ii invitam pe afiliatii nostri sa se deplaseze chiar la München. Doar asa putem crede cu adevarat in localul nostru si sa-i dam viata.
 


Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafacerepubberarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]