Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un american face bijuterii din arme reciclate

de Andrioae Ruxandra 18 Iun. 2014 3316
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand Peter Thum a inceput Liberty United, el si-a deschis afacerea pe baza armelor ilegale, in sensul ca a strans arme ilegale si gloante si le-a transformat in bijuterii.

 
Compania lui Thum a colectionat peste 1.000 de arme de la politistii din Philadelphia, Newburgh si New York. Thum spune ca a ales aceste orase din cauza nivelului ridicat de violente si spera sa isi gaseasca un partener de afaceri.
 
In fiecare dintre aceste orase, Liberty United a colaborat cu birourile primarilor. "Am avut o relatie teribila cu orasele acestea si cu departamentele politiei la inceput", spune Thum.
 
Cum era de asteptat, dupa confiscarea armelor ilegale de catre politie, acestea sunt distruse. Firma lui Thum colecteaza armele dupa ce au fost catalogate si le trimit la dezasamblare. Thum spune ca o parte din profitul vanzarilor bijuteriilor sunt alocate programelor care ajuta la reducerea violentei si la ajutorarea victimelor. 
 
In 2009, el a infiintat o alta firma, numita Fonderie 47, prin intermediul careia a colectat arme AK47 din zonele de conflict din Africa si a folosit metalul pentru fabricarea bijuteriilor si a altor accesorii. Thum spune ca 34.000 de arme au fost distruse in Congo si Burundi datorita actiunilor primei sale firme, Fonderie 47.
 
Pentru prima sa colectare, Liberty United a obtinut un parteneriat cu bijutierul Philip Crangi, care a creat bratari si coliere valorificate in jur de 85-1.400 de dolari. Firma are profit din aceste vanzari, dar doneaza 25% unor proiecte ca Mural Arts din Philadelphia, care ofera educatie in domeniul artelor detinutilor si in centre de dezintoxicare. 
 
Metalul reciclat al armelor este folosit pentru producerea a sute de bijuterii handmade, care sunt disponibile online. Fiecare bijuterie are un cod de identificare inscris in interiorul armei reciclata de Liberty United. 
 
Compania lui Thum colaboreaza cu designerul Pamela Love la o colectie similara, care include coliere si bratari cu pietre semi-pretioase.
Thum nu este novice in ale antreprenoriatului. Pe langa Fonderie 47, el a fondat Ethos Water, in 2002, care presupunea fabricarea instalatiilor sanitare. Trei ani mai tarziu, el a vandut compania catre Starbucks.
 
"In copilarie eram amenintat de pusti, in varsta de 12 ani, inarmati", spune Thum. 
"Mi-am dat seama ca nu puteam face progrese cu proiectele noastre in Africa pana nu faceam ceva semnificativ. Violenta provocata de folosirea ilegala a armelor in Africa este o problema care nu poate fi ignorata. Noi am vrut sa reducem violenta cauzata de arme prin infiintarea acestor firme", incheie Thum.
 
Sursa: money.cnn.com
 


Tags: afaceriantreprenoriafaceri inediteafaceri bijuterii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]