Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 start-up-uri de succes din 2013

de Alexandra Popescu 10 Mai. 2014 4663
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii sacrifica nopti nedormite si economiile lor in cautarea de a construi un produs sau un serviciu care sa umple o necesitate, dar si care sa schimbe vietile oamenilor. In lumea start-up-urilor, ei se uita si asteapta mereu urmatoarea bomba antreprenoriala, o companie care sa apara de nicaieri, care face ceva uimitor si, pe langa asta, o tona de bani.


In cele ce urmeaza va vom prezenta start-up-uri infiintate in 2013 care au un succes uimitor, despre care inca nu putem garanta ca vor fi un viitor Facebook, dar care s-ar putea apropia cu pasi repezi de acesta. Aceste companii sunt infiintate pe baza unor idei unice, de care aveau nevoie oamenii si din care castiga bani multi dupa doar un an de functionare.
 
1. Oscar
Initiatorii acestei companii, fondata in iulie 2013, sunt Mario Schlosser, Kevin Nazemi si Josh Kushner.
Affordable Care Act al presedintelui Barack Obama a inceput sa ia amploare, industria de asigurari de sanatate din America fiind ca o noua frontiera pentru antreprenori. Cel putin, pe asta pariaza fondatorii Oscar, cu sediul in New York City. Dupa ce a ridicat 70 de milioane de dolari din doua ture de finantare, acest start-up are scopul de a amesteca tehnologia, design-ul si datele de a umaniza asistenta medicala.
In primele cateva saptamani de la lansare, Oscar a inscris deja mii de clienti si castiga zeci de milioane de dolari din venituri anuale.
 
2. Humin
Fondatorii sunt  Ankur Jain, Daniel Pourbaba, David Wyler, Jake Medwelland si Jonathan Shriftman.
Fondatorii au dorit sa faca smartphone-urile mai inteligente decat sunt, asa ca au construit o aplicatie pentru telefon care sa le aminteasca oamenilor cum s-au cunoscut. Cand cunosti pe cineva nou, aplicatia te ajuta sa iti amintesti contextul. Asa ca, in loc de o lista de contacte in ordine alfabetica, Humin a creat un motor care va ajuta sa cautati termeni precum "am cunoscut saptamana trecuta" sau "locuieste in  Viena".
 
3. Harry’s
Fondatorii acestei companii, infiintata in luna martie a anului 2013, sunt Andy Katz-Mayfield si Jeffrey Raider.
Dupa ce a avut un mare succes cu compania de ochelari Warby Parker, Reider a crezut ca magia se poate intampla si a doua oara, fiind co-fondatorul start-up-ului Harry, care produce aparate pentru barbierit.
Fondatorii se plictisisera de aparate de ras scumpe, de proasta calitate, asa ca au dorit sa il inventeze pe cel perfect. Asa a aparut Harry. Aparatele de ras sunt elegante, de calitate inalta si accesibile la pret. De pe urma acestui start-up, cei doi au castigat milioane de dolari, donand un procent din vanzari organizatiilor care pregatesc oamenii pentru succesul personal si profesional.
 
4. ThinkUp
Fondatorii Anil Dash si Gina Trapani au dat viata acestui start-up in luna iulie a anului 2013. Bazat pe social media si pe impactul pe care il are asupra oamenilor, ThinkUp este o aplicatie care ofera o analiza social media pentru oamenii obisnuiti.
Aplicatia renunta la diagrame si grafice axate pe metrici de afaceri, folosind un limbaj simplu, pe intelesul tuturor, oferind utilizatorilor amanunte precum multimea fanilor pe care ii au sau ce tip de fotografii fac oamenii mai fericiti.
ThinkUp a fost lansata printr-o campanie crowdfunding si urmarea sa aiba 1.000 de abonati, numarul fiind depasit dupa prima saptamana. Serviciul are acum mii de abonati si zeci de mii de utilizatori open source, care folosesc software-ul pe cont propriu.
 
5. Samba
Fondatorii acestei companii sunt Barak Hachamov (CEO), Shay Erlichmen (CTO), Ronel Mor (Chief Creative) si Oren Meiri (Head of Client).
Desi numele ne duce cu gandul la celebrul dans exotic, Samba este, de fapt, o aplicatie de mesagerie video, care inregistreaza raspunsul destinatarului atunci cand acesta urmareste mesajul video. Cu sediul la Tel Aviv, Israel, Samba ar putea fi cel care schimba jocul in lumea videocomunicatiilor.
Serviciul ofera posibilitatea utilizatorilor sa inregistreze un mesaj video, iar reactia celui care il primeste atunci cand il vede este inregistrata imediat si trimisa celui dintai.
Samba a fost selectat deja ca finalist la SXSW 2014, iar in curand doreste sa lanseze o aplicatie pentru App Store.

 


Tags: antreprenoristart-upafaceristart-up 2014afaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]