Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 idei de afaceri ciudate si de succes

de Andrioae Ruxandra 13 Mai. 2014 12666
4.58 din 26 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perioadele economice dificile pot aduce creativitate cand vine vorba despre noi idei de afaceri. De exemplu, desi recesiunea a fost in plina desfasurare, anul 2010 a avut cel mai inalt grad al activitatilor antreprenoriale, conform fundatiei Kaufman. Dar se pare ca este contraintuitiv. In fond, inceperea unei noi afaceri este incredibil de riscanta. Peste 50% din afacerile mici esueaza fara sa apuce primii cinci ani, iar acelea care supravietuiesc, 50% vor da faliment in urmatorii ani.

Aceste lucruri nu sunt constructive. Dar cand timpurile sunt dificile, uneori lucrurile nu se pot inrautati prea tare - in special pentru oamenii care si-au pierdut slujbele sau chiar si locuintele. Asadar, perspectiva inceperii unei noi afaceri nu este atat de riscanta pe cat s-ar crede. Ba mai mult, pentru majoritatea oamenilor, "inventarea" propriilor slujbe devine singura optiune. Totusi, exista o multime de joburi care sunt considerate a fi "veste de recesiune", precum instalatori, antreprenori de pompe funebre, contabili si bacani; sunt de asemenea multe idei ciudate si neobisnuite care au inflorit in economia de jos. Aceste afaceri pot provoca neincredere. Si ce daca exista afaceri ciudate si neobisnuite pe care oamenii le-au inceput ?
 
1. Capcane de plosnite
 
Daca ai fost vreodata intr-un hotel plin de plosnite, atunci stii cat de nesuferite sunt aceste mici ganganii.
Un American pe nume Tony Abrams a reusit sa faca o avere inventand capcane 
care sa tina plosnitele deoparte. Afacerea lui creeaza si vinde capcane asezate
sub picioarele patului, capcane care prind plosnitele ce vor sa ajunga in pat pentru a ciupi oamenii. Ti se pare nebunesc? A facut milioane cu aceasta idee.
 
2. Inchiriaza o gaina
 
Stiu ca probabil te intrebi: de ce ar vrea cineva sa inchirieze o gaina? Ei bine, unii oameni care sunt interesati de fermele urbane vor sa aiba gaini. Oricum, acesta este un pas imens. Daca nu le place sa aiba grija de gaini? Atunci, ele sunt inchise intr-o cusca si majoritatea gainilor nu le convine.
Aici intervine partea cu "Inchiriaza o gaina". Un cuplu din Michigan se ocupa cu inchirierea gainilor de care vrei sa te ocupi pe durata verii pentru 250 de dolari. Acest "exercitiu" te ajuta sa-ti dai seama daca vrei sa cresti sau nu gaini. Este ciudat, da, dar util.
 
3. Asistentii mahmurelii
 
Iata situatia: tu si prietenii tai ati petrecut toata noaptea. Acum, ai o mahmureala oribila, esti deshidratat si apartamentul tau este devastat. Gandul sa-ti prepari ceva de mancare si apoi sa cureti prapadul este prea mult pentru tine. Si ceea ce ai putea sa faci este sa-i chemi pe studentii din Boulder, care se ocupa tocmai cu indepartarea mahmurelii clientilor si cu restaurarea casei, vei primi micul dejun si un energizant. Apoi, casa va fi pusa la punct. Ideea asta pare prea trasnita ca sa functioneze? Cei doi studenti care se ocupa cu asa ceva au fost prezenti in Forbes Magazine, la CBS sau la talk-show-uri. Au suficienti bani incat sa se tina ocupati cat vor.
 
4. Locul de spart
 
Ai spart vreodata o farfurie intentionat? Ma refer la momentul in care esti stresat sau furios si arunci cu lucruri prin camera uitandu-te cu o placere sadica la felul in acestea se sparg de perete. Suna bine, nu? Poti simti furia si stresul iesind din tine.
Ei bine, asta e ideea "Locului de spart". Aceasta afacere, infiintata in Tokyo, permite clientilor sa intre, sa cumpere o farfurie sau o cana pe care o aleg si apoi s-o sparga de un perete. Se pot manifesta cum vor atat timp cat elibereaza stresul. O afacere ca asta ar merge de minune in capitalele mari precum New York.
 
5. Vreau, nu mai vreau
 
Cand logodnica lui Josh Opperman l-a parasit dupa trei luni de logodna, el a fost distrus. Tot ceea ce i-a lasat a fost inelul de logodna pentru care el a muncit din greu sa i-l cumpere. Oricum, cand a dus inelul inapoi la bijutier ca sa-l inapoieze, a avut un soc teribil. I s-a oferit suma de 3.500 de dolari in loc de pretul pe care Josh il platise, adica 10.000 de dolari. Astfel, el a inceput "Vreau, nu mai vreau", un site care permite oamenilor sa-si vanda inelele de logodna (sau alte bijuterii) altor useri, scutindu-i astfel pe oameni de drumuri interminabile la cumparaturi. Un fel de Craigslist a bijuteriilor. Site-ul lui Opperman a fost promovat la CNN, Today Sho, Fox News si New York Times.
 
6. Spatiul animalelor de companie
 
Daca ai avut vreodata un animal locuind in apartament, atunci stii cat de dificil poate fi sa-l scoti afara cand sunt 10 grade, cu vant necrutator. Sau poate lucrezi peste program si intotdeauna trebuie sa te grabesti sa ajungi acasa ca sa-l scoti afara. Sau poate esti un cetatean de vaza si este dificil pentru tine sa faci atatea drumuri in afara casei tale. Ei bine, de aceea "Spatiul animalelor" a fost inventat. Este un loc cu iarba falsa, care este pus in apartament, ca un fel de mini-curte, unde cainele se poate elibera. Aceasta idee de afacere a fost infiintata in Australia, ca mai apoi acest gen de afaceri sa se raspandeasca si in SUA. Aceste spatii false pentru animale pot fi amenajate oriunde in casa, chiar si in curtile care nu au iarba.
 
Asadar, aceste sase idei de afaceri stranii au functionat, dar ce ai putea sa inveti din ele? Ei bine, daca te gandesti sa incepi o noua afacere, nu alege ceea ce e ciudat doar pentru ca a functionat pentru altii. Aceasta este o cale sigura de a esua. Cheia acestor neobisnuite afaceri este sa satisfaca o nevoie, chiar daca oamenii nu-si dau seama ca le au deja (de exemplu, locul de spart vase). Fiecare afacere de succes are nevoie sa arate dedicatie oamenilor intr-un fel sau altul.
 
Fii inspirat
Pentru ideile unice de afacere, analizeaza-ti viata. Afacerile de succes sunt adesea incepute cand creatorul sau proprietarul este nervos si nemultumit de lipsurile pe care le are. De exemplu, ce probleme te enerveaza cel mai mult? Exista lucruri care te frustreaza zilnic sau saptamanal? Adesea, intrebarile simple ca acestea pot determina reflectii interioare care aduc ideile de afaceri solide.
 
Scrie pe hartie
Scrie-ti ideile si ai rabdare sa incepi cu prima. Gandeste-te si analizeaza fiecare idee. Brainstorming-ul este necesar.
 
Materializeaza ideile
Exista o multime de resurse care te pot ajuta sa-ti incepi propria afacere, incluzand sfaturi cum sa cheltuiesti putin, impunerea taxeor mici si resurse online utile pentru micii proprietari de afaceri.
In plus, iti poti gasi un mentor care sa te ajute sau sa colaborezi cu o organizatie non-profit; acestea din urma sunt resurse incredibile care pot face diferenta dintre succes si esec, mai ales daca ai putina experienta sau deloc in afaceri.
 
Sursa: www.moneycrashers.com
 


Tags: afaceriidei de afaceriantreprenoriidei de afaceri inediteafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 26 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]