Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 metri cubi de aer pentru copil - Cum sa va infiintati o gradinita particulara?

de Maria Nicutar 19 Mai. 2011 15699
3.7 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai importante cerinte ale ARACIP pentru a va primi autorizatia de functionare: 6 metri cubi de aer pentru copil. La mare cerere in ziua de astazi, gradinitele particulare apar ca ciupercile dupa ploaie si reusesc sa convinga parintii prescolarilor sa scoata bani grei din buzunar pentru a le da copiilor un start bun.

Cu toate acestea, anual, se desfiinteaza multe gradinite din cauza ca nu indeplinesc normele acceptate de autoritati si de institutiile abilitate sa efectueze controale si inspectii. Procesul de infiintare a afacerii este unul anevoios, iar administrarea acesteia se dovedeste a fi foarte costisitoare.

Antreprenorul care isi doreste sa patrunda in acest domeniu isi poate infiinta o firma care sa ii reprezinte afacerea, gradinita particulara fiind o institutie de invatamant preuniversitar de tip non-profit. Va trebui sa gasiti un spatiu adecvat si sa il amenajati conform normelor impuse. Va este necesar avizul Directiei de Sanatate Publica si veti obtine autorizatia de functionare dupa ce veti fi evaluat de experii ARACIP, insitutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Culturii. Evaluarea va avea loc dupa ce veti depune un dosar de solicitare a acesteia.  Acreditarea se obtine de la Ministrul Educatiei si Invatamantului si va trebui sa respectati o serie de norme foarte stricte pentru a o primi.

Periodic veti primi controale si inspectii efectuate de membrii abilitati. Se vizeaza siguranta copiilor si a angajatilor si sunt norme care trebuie sa corespunda cerintelor impuse de ARACIP, Sanepid si Ministerului de Interne Pompieri. Locul amenajat trebuie sa includa spatiu de joaca, de mese, grupuri sanitare, cabinet medical autonom si bucatarie proprie.

Atentie mare, antreprenori! Pentru a detine propria dvs. gradinita particulara trebuie sa tineti cont de faptul ca directorul acestei unitati trebuie sa detina anumite studii si experienta in domeniu. Personalul recrutat trebuie sa prezinte certificari si acreditari: bucatarii, supraveghetoarele, educatoarele s.a.m.d. Aceste conditii sunt vitale pentru obtinerea autorizatiei de functionare.

Iata cateva documente pe care trebuie sa le detineti cand veti fi evaluat de membrii ARACIP: plan de dezvoltare de 3-5 ani, acte pentru spatiul de invatamant si baza materiala, programa educationala, regulamentul intern al gradinitei s.a.m.d. Dupa ce veti primi autorizatia si acreditarea veti fi tinta reevaluarilor periodice si a inspectiilor.

Existenta spatiului verde, mobilier si jucarii moderne, respectarea programei Ministerului Educatiei. Iata inca 3 cerinte importante pe care trebuie sa le indepliniti pentru a reusi in  aceasta afacere complexa. Veti avea nevoie de mult timp la dispozitie sau daca situatia materiala va permite, puteti delega personal abilitat sa se ocupe de lansarea si administrarea proiectului. De asemenea va trebui sa dispuneti de capital solid. Costurile necesare initierii si conducerii acestei afaceri sunt, din pacate, foarte mari. Acestea se pot amortiza in primii 2-3 ani daca aveti din start un portofoliu de clienti bine pus la punct si o locatie avantajoasa.  Mult succes!


Tags: gradinita privatainfiintare gradinitaidei de afaceriacreditare gradinita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

3 idei de afaceri romanesti au fost premiate de Total

de Florin Amariei
03 Apr 2019
Startupperul anului si-a ales castigatorii in Romania. Cele 3 idei de afaceri romanesti premiate vor beneficia de fonduri in valoare totala de 25.000...

Idei de afaceri acceptate in programul Innovation Labs

de Florin Amariei
04 Mar 2019
Innovation Labs a anuntat acceptarea a nu mai putin de 23 de idei de afaceri in accelerator. Iata care sunt acestea. In urma primei etape denumita...

Idei de afaceri pe care mizeaza cei din Occident

de Florin Amariei
12 Mar 2020
In anul 2020 totul pare a fi dominat de un avans tehnologic cat mai rapid si puternic sau de dezvoltarea inteligentei artificiale, insa sunt si alte...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]