Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de nisa - Gestionarea unui refugiu alpin

de Cristian Gerea 28 Nov. 2014 4721
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un refugiu alpin este o cabanuta izolata in munti, unde turistii amatori de excursii mai lungi pot beneficia de cazare si masa.

Gestionarea unei astfel de afaceri cu o structura turistica speciala presupune o munca intr-un mediu foarte sanatos si este ideala pentru o asociatie familiala, deoarece perioadele in care vin vizitatori alterneaza cu perioade de deplina izolare.

Nu este insa usor sa castigi una dintre licitatiile (putine) care se organizeaza pentru concesionarea unui refugiu alpin.

„La 22 de ani, imediat dupa obtinerea calificarii de ghid alpin”, povesteste Silvano Odasso, 34 de ani, administratorul refugiului Mongioie din Ormea, langa Cuneo, “nu-mi inchipuiam, desigur, ca ma voi dedica gestionarii unui refugiu.

Locuiam in Val Tanaro, o zona in care nu exista o mare cultura a alpinismului. Astfel, dupa ce mi-am terminat studiile, mi-am dat seama ca, lucrand ca ghid alpin, nu as fi reusit sa ma intretin. Am continuat totusi asa timp de doi ani, intre un sacrificiu si altul, apoi a venit marea mea sansa: participarea la o licitatie pentru gestiunea refugiului Mongioie, licitatie pe care am castigat-o.

Un bilant al muncii mele? Este o activitate foarte dura si care cere competente dintre cele mai diverse. Trebuie sa te ocupi de aprovizionarea cu alimente si cu produse diverse, de intretinerea structurii si, bineinteles, de clienti.

Acestia vin pe sarite – numai in timpul verii sau numai primavara, la sfarsit de saptamana – si-atunci sunt perioade in care nu ma descurc singur. Pentru 60 de paturi si 80 de locuri la restaurant, lucram sase sau sapte oameni.

Situatia este diferita in celelalte anotimpuri ale anului, cand reusesc sa am clienti in refugiu numai pentru ca organizez cursuri de zbor cu parapanta sau excursii de una sau mai multe zile, cu vizite in pesterile din zona. Primesc insa, destul de des, si grupuri de elevi care vin sa cunoasca flora si fauna locala.”



Tags: afaceriafacereafacere de nisarefugiu alpin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]