Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business-ul care te face expert in cafea si in oameni

de Silviu-marian Banila 31 Mai. 2016 8879
3.93 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata ce spune Jay Koch, detinatoarea Blue Mountain Coffee, din Madison, Wisconsin: "Mi-au trebuit patru luni ca sa-mi gasesc locatia. Analiza mea a constat in localizarea tuturor cafenelelor din Madison. Am studiat nivelul de trafic in acestea, cat se sta, cat se bea, ce este mai cumparat, ce nu se cumpara.

In privinta produselor, trebuie sa le cunoasteti foarte amanuntit. Va trebui sa invatati totul despre cafea – originile sale, diferitele sortimente, metodele de preparare si cum sa o alegeti in functie de gust. Inevitabil, veti deveni expert in cafea si in oameni.

Industria cafelei foloseste un anumit vocabular, pe care trebuie sa-l aprofundati, pentru a vorbi aceeasi limba. Nu ne referim doar la numele cafelelor pe baza de espresso.

Pentru informatii care nu incap intr-o carte de buzunar, mergi la librarie, la biblioteca si studiaza.

Este cunoscut faptul ca pretioasa cafea a fost descoperita in Etiopia, de un crescator de capre, in jurul anului 1000. Ei bine, ea a inceput sa fie procesata in jurul secolului al cincisprezecelea.

Regiunile tropicale au devenit gazdele perfecte pentru cultivarea cafelei. Cafeaua creste intr-un copac mereu verde, care se mentine astfel doar in regiunile Tropicului Cancerului si Capricornului. Boabele de cafea sunt semintele fructului arborelui de cafea.

Exista doua tipuri de arbori de cafea: Arabica si Robusta. Boabele de cafea Arabica sunt mai calitative, sunt mai scumpe si cresc la altitudini mai mari.

Boabele Robusta au o calitate mai scazuta, cresc la altitudine mica, si sunt  cunoscute pentru aroma slaba, in ciuda nivelului ridicat de cafeina. De obicei se vand pe piata de larg consum, pentru blenderele domestice.

Numele cafelei este strans legat de regiunea in care creste, piata pe care este vanduta sau proprietatea pe care se afla semintele.

Boabele de cafea pot fi procesate in doua feluri. Fie sunt uscate la soare, apoi li se curata coaja manual sau cu ajutorul unei razatoare, fie sunt spalate in apa, apoi uscate, pentru a se putea curata.

Metodele de curatare vor influenta modul de prajire si gustul viitoarelor cafele. stim cu siguranta ca aveti propria parere despre gustul cafelei, dar industria de profil are propriile clasificari (va amintiti de limbajul comun mai sus amintit)? Degustatorii de cafea sunt aidoma celor de vin.



Tags: afacerebusinesscafeaboabe de cafea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

TikTok Business, lansat si in Romania

de Florin Amariei
28 Mai 2021
Creatorii de continut si afacerile vor putea obtine o noua sursa de venit, avand in vedere ca TikTok for Business s-a lansat si in Romania....

Afacere din Slatina, amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta

de Florin Amariei
01 Iun 2020
O afacere din Slatina care are doua puncte de lucru a fost amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta, dupa o...

Mediul de afacere romanesc, interesat de spatiul non-UE

de Ideideafaceri.ro
13 Mai 2019
Mediul de afaceri din Romania este foarte interesat sa-si extinda afacerile pe noi piete, altele decat cele din cadrul Uniunii Europene (UE), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]