Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Food52.com si afacerile cresc gatind

de Adela Simonescu 31 Iul. 2011 3892
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua poveste de succes ne spune cum doua antreprenoare creative, Amanda Hesser si Merrill Stubbs si-au demarat o afacere cu mancare si retete culinare intr-un mod mai neobisnuit. Cele doua au venit cu ideea proiectarii unui website prin intermediul caruia si-au invitat utilizatorii sa participe la concursuri de gatit in schimbul aparitiei acestora in viitoarea lor carte de gatit. Succesul acestei idei de afaceri s-a raspandit rapid si le-a adus celor doua femei de afaceri profituri nebanuite.

Amanda Hesser si Merrill Stubbs s-au trezit foarte rapid de la data demararii acestei afaceri cu peste 4000 de utilizatori inscrisi pe website, un sponsor important, un magazin online si doua carti de retete culinare care erau gata de publicare si acceptate de edituri.

Succesul a fost neasteptat. Ideea de afaceri cu proiectarea unui website dedicat retetelor culinare era una obisnuita si des intalnita in mediul online. Ceea ce le-a transformat afacerea in succes a fost ideea originala de a adauga concursuri si abilitatea de a-si promova website-ul.

In 2009, Hesser, o autoare de carte de retete culinare si redactor pentru publicatia The New York Times si Stubbs, editor al sectiunii mancaruri si alimentatie al publicatiei Herb Quarterly au lansat website-ul food52.com. In fiecare saptamana, bucatarii trimit retete culinare pentru o anumita categorie. Hesser si Stubbs ales 2 finalisti, redau videoclipuri amuzante cu cei doi in bucataria Amandei Hesser din Brooklyn si utilizatorii voteaza castigatorul. Finalistii primesc o copie a cartii si o multime de instrumente de gatit apartinand firmei OXO, sponsorul website-ului.

In 2009, cartea statea sa apara si cele doua au venit cu ideea geniala de a da posibilitatea utilizatorilor de a o pre-comanda. Food52.com a mai venit si cu posibilitatea acordata utilizatorilor de a-si trimite videoclipurile cu retetele culinare preparate in casa.

In acest fel, cele doua femei de afaceri au reusit sa sparga gheata mediului online si sa faca bani fara sa depuna mare efort. Succesul lor s-a datorat faptului ca au detinut abilitatea de a prezice dorintele utilizatorilor de a fi implicati in activitatile website-ului.

Mai mult, acestia au vazut afacerea celor doua antreprenoare ca pe o sansa de a se auto-afirma in arta gatitului si de a-si face un renume in acest domeniu.




Tags: food52.comantreprenoareidei de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]