Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnal de afaceri: un antreprenor filipinez a dat lovitura in industria ciocolatei avandu-l model pe Steve Jobs

de Andrioae Ruxandra 14 Sep. 2014 5544
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oscar Baile a imigrat in SUA din Insulele Filipine in anii 1970, avand doar 500 de dolari in buzunar. Mai intai a ajuns in Chicago, unde a absolvit un master in inginerie civila la Institutul de Tehnologie din Illinois. A lucrat apoi pentru compania de inginerie Harza, timp de 30 de ani, descoperindu-si in cele din urma o noua pasiune: ciocolata. In prezent, este directorul cofetariei intitulate Landru Chocolates, din Newark, afacere pe care o administreaza impreuna cu sotia si fiul sau.

 
Antreprenorul povesteste ca jobul din cadrul companiei de inginerie i-a oferit ocazia sa ajunga in Chile, Venezuela si apoi in SUA. In 2003, el a parasit compania si a inceput sa produca ciocolata. Dupa un timp in care si-a imbunatatit retetele de ciocolata, si-a dat seama ca trebuia sa lanseze afacerea si sa faca rost de profit. Asadar, a inceput sa dezvolte un plan de afacere. S-a intors in Venezuela pentru a apela la un fost coleg inginer care incepuse o afacere asemanatoare. Cu ajutorul acestuia a invatat cum sa administreze o afacere de productie a ciocolatei.
 
Ca sa isi poata finanta afacerea, Baile a fost actionar la acea companie de inginerie. Banii castigati au fost investiti in Landru Chocolates, fara sa utilizeze economiile personale, supravietuind modest pana cand afacerea s-a lansat. Baile nu avea experienta in acest domeniu, majoritatea antreprenorilor deschizandu-si magazine fara sa se gandeasca la modul in care vor conduce afacerea. Intr-un an sau doi, acestia raman fara fonduri chiar daca isi vand produsele, deoarece clientii nu platesc imediat, actiunea platii desfasurandu-se pe parcursul unei luni, ceea ce impiedica antreprenorii sa isi plateasca datoriile. Baile povesteste ca primul sau client a fost un brutar din Newark. Acesta ii inapoia produsele care nu se vindeau si, in acest fel, Baile a invatat ca nu este cea mai buna strategie pentru o astfel de afacere, intrucat oamenilor nu le pasa de produsele tale, iar produsele pe care le returneaza nu pot fi revandute.
 
Orice afacere intampina obstacole, iar pentru Baile cea mai dificila problema era cea a productiei. El afirma ca un antreprenor risca sa nu faca ceea ce trebuie, iar atunci afacerea devine pierdere de timp si de bani. Unele lucruri merg doar daca eforturile sunt uriase sau, privind latura ironica a lumii afacerilor, este posibil ca nici dupa foarte multa munca lucrurile sa nu iasa cum trebuie.
 
Lui Oscar Baile i s-a parut surprinzator faptul ca exista tipuri diferite de clienti. Unii clienti raman fideli, aducand la randul lor alti clienti care vor sa incerce produsele. Antreprenorul povesteste ca cea mai mare recompensa a fost faptul ca a dat dovada de profesionalism. "Cea mai buna cale de a dovedi ca esti printre cei mai buni este sa concurezi cu cei mai buni, asadar am participat la concursuri si am castigat premii care au dovedit calitatea ciocolatei. Cand un chef faimos din industrie iti spune ca ciocolata ta este buna sau cand iti acorda un premiu, inseamna foarte mult pentru tine si munca ta", afirma antreprenorul.
 
Ceea ce a invatat Baile din aceasta experienta a fost faptul ca nu este vorba de un plan, ci de felul in care actionezi. Stabilirea obiectivelor personale, indeplinirea acestora pe rand este un proces coplesitor si dificil, dar meritoriu. Este important ca antreprenor sa iti administrezi resursele. Secretul este sa nu renunti atunci cand lucrurile par a fi aliniate impotriva ta, fara sa aluneci in acelasi timp in cealalta extrema: gandirea pozitiva nu este suficienta. A fi realist rezolva multe probleme. 
 
Motto-ul lui Oscar Baile este inspirat de Steve Jobs: "Nu trebuie sa fii geniu ca sa poti schimba lumea". Antreprenorul a reusit sa puna pe picioare o afacere de la zero, avand ambitie si destula implicare sa reziste pe piata. Nimic nu poate egala sentimentul satisfactiei personale de a avea propria afacere.
 
Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Tags: afaceriafaceri de succesciocolataafaceri ciocolatasteve jobs

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]