Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legenda Starbucks - O poveste de succes cu talc

de Ideideafaceri.ro 17 Iul. 2011 11943
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Starbucks este un lant de cafanele cu sediul in Seattle, Washington, SUA. Starbucks reprezinta cel mai mare lant de cafenele din lume, cu peste 17.133 de locatii deschise in 49 de tari, incluzand 11.068 in America, aproape 1000 in Canada si aproape 800 in Japonia.De curand, Starbucks a intrat si pe piata din Romania, cu 6 locatii.

In cafenelele Starbucks se vand bauturi pe baza de cafea, espresoo, alte bauturi calde si reci, salate, sandwich-uri si Panini, paste, snack-uri. Prin intermediul diviziei Starbucks Entertainment si al brandului Hear Music, compania se ocupa si de carti, muzica si film.
De asemenea, magazinele vand inghetata si cafea marca Starbucks.

In anii ’90, Starbucks deschidea un magazine in fiecare zi lucratoare a saptamanii, trendul continuand si in anii 2000. Compania intentioneaza sa deschida alte 900 de cafenele in intreaga lume, in conditiile in care inchide acelasi numar de cafenele in America.

Starbucks a devenit tinta unor proteste si reprosuri privind politicile concurentiale, relatiile de munca, impactul asupra mediului si viziunile politice.

Prima cafenea Starbucks a fost deschisa in Pike Place Market in Seattle, Washington, la data de 30 martie 1971, de catre 3 parteneri:profesorul de engleza Jerry Baldwin, profesorul de istorie Zev Siegl si scriitorul Gordon Bowker. Cei trei au fost inspirati de antreprenorul Alfred Peet (pe care il cunosteau personal) sa vanda cafea si echipamente de calitate.

Afaceristul Howard Schultz s-a alaturat companiei in anul 1982, ocupand functia de director de retail si marketing. Dupa o calatorie la Milano, el i-a sfatuit pe patroni sa vanda si esspreso si alte bauturi specific italienesti. Ei au respins ideea, pe motiv ca s-ar abate de la crezul lor initial, acela de a vinde cafea la punga, nu deja preparata.

In 1984, patronii Starbucks au achizitionat firma producatare de cafea Peet. In prezent, cafenelele Starbucks sunt prezente in peste 55 de tari.

Primul Starbucks deschis in afara Americii de Nord a fost cel din Tokyo, Japonia, in 1996. Starbucks a intrat pe piata din Anglia in 1998, cu o investitie de 83 de milioane de dolari intr-un numar de 60 de unitati Coffee Company, rebranduite culterior cu numele de Starbucks. In aprilie 2003, compania a cumparat firma Best Coffee din Seattle si Torrefazione Italia, de la AFC Enterprises. Numarul cafenelelor Starbucks din afara Americii a ajuns la 6400.

Curand, Starbucks si-a facut loc peste tot in lume si continua sa avanseze la pas strategic. Howard Schultz, care este in prezent CEO, are planuri mare de dezvoltare a acestei afaceri si nu se lasa doborat de concurenta.

Demarati si dvs o afacere cu o cafenea cu ajutorul informatiilor complete pe care le gasiti aici!



Tags: starbuckspovesti de succesafaceri de succescafenea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

5 afaceri de succes din 5 judete romanesti

de Florin Amariei
14 Nov 2019
Antreprenoriatul include si povesti fericite, asadar astazi ne vom concentra asupra a 5 afaceri de succes din 5 judete din Romania. Buzau. O...

Angry Birds - Afaceri de succes cu jocuri video

de Ilinca Dobrescu
16 Mai 2012
Dezvoltatorul finlandez al jocului "Angry Birds" se pregateste sa anunte o cifra de afaceri de 7 miliarde de euro. Angry Birds este un joc video...

Starbucks deschide primul magazin de sucuri naturale, Evolution Fresh!

de Adela Simonescu
20 Mar 2012
Starbucks are planuri mari si spera sa intre pe piata alimentatiei sanatoase, naturale, o industrie evaluata la cca 50 de miliarde de dolari. Primul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]