Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Starbucks - Afacerea care ne aduce zambetul pe buze dimineata

de Maria Nicutar 25 Iun. 2011 8874
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jerry Baldwin, Zev Siegel si Gordon Bowker sunt fondatorii companiei, care, in prezent, detine cel mai mare lant de cafenele din intreaga lume. Initial a fost numita „Starbucks Coffee, Tea and Spice” si a fost deschisa in Seattle, pe data de 30 martie, 1971. In prezent, exista peste 17.000 de magazine in peste 55 de tari si se afla in plina expansiune.

Howard Schultz, un antreprenor de succes a ocupat in anul 1982 postul de Director de Vanzari si Marketing in cadrul micii companii care se ocupa cu vanzarea de cafea si echipament.

Schultz le-a recomandat celor trei asociati sa inceapa sa vanda bauturi pe baza de cafea alaturi de boabe si echipament. Cei trei au refuzat schimbarea strategiei si au continuat sa isi creasca afacerea pe modelul initial. Howard Schultz adusese aceasta idee dintr-o vizita in Italia, Milano.

In 1987, cei trei au vandut afacerea catre Howard Schultz care a inceput sa ii recreeze brandul pentru rezultatele excelente pe care le gasim azi in orice unitate. Astazi gasim produse dintre cele mai variate in cadrul Starbuck-urilor, de la cafea, la bauturi racoritoare, la sandwich-uri si salate, produse de patiserie si cani personalizate.

Ideile proaspete de bauturi pe baza de cafea precum:latte, espresso, mocha si altele au reprezentat punctul de cotitura pentru Starbucks si au atras atentia locuitorilor din Seattle. Foarte curand de la introducerea noilor sortimente, faima companiei a inceput sa creasca iar Howard Schultz a putut sa deschida noi unitati in orice colt al lumii. Acesta este CEO-ul Starbucks in prezent.

Activitatea unitatilor Starbucks si-au centrat atentia si pe utilizarea ingredientelor de top in mod exclusiv. S-au eliminat produsele care contineau cantitati mari de zahar, sare si s-au introdus altele pe baza de soia si ingrediente organice.

Cafeaua este principalul element care defineste compania Starbucks si s-au folosit intotdeauna doar boabele de cea mai buna calitate, importate din zone nepoluate.
Compania si-a pus accentul foarte mult de partea de customer service si reusesc sa ofere calitate in orice privinta a activitatii lor.




Tags: starbuckshoward schultz

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Starbucks deschide primul magazin de sucuri naturale, Evolution Fresh!

de Adela Simonescu
20 Mar 2012
Starbucks are planuri mari si spera sa intre pe piata alimentatiei sanatoase, naturale, o industrie evaluata la cca 50 de miliarde de dolari. Primul...

Primul concept store Starbucks se deschide in Amsterdam

de Maria Nicutar
09 Mar 2012
Faimosul lant de cafenele Starbucks isi deschide primul concept store in Europa, in Amsterdam. Concept store-ul devine, astfel, cea mai mare unitate...

Ce inseamna astazi Starbucks?

de Ideideafaceri.ro
02 Oct 2011
O afacere de 5,3 miliarde de dolari, prezenta in 50 de tari, caracterizata prin cererea mare de cafea de calitate. La nivelul anului 2004, existau in...

Legenda Starbucks - O poveste de succes cu talc

de Ideideafaceri.ro
17 Iul 2011
Starbucks este un lant de cafanele cu sediul in Seattle, Washington, SUA. Starbucks reprezinta cel mai mare lant de cafenele din lume, cu peste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]