Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde se afla cei mai multi multimilionari self-made pe glob?

de Alexandra Popescu 02 Mai. 2014 2920
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Superantreprenorii sunt cenusaresele din lumea afacerilor. Ei sunt cei mai antreprenoriali dintre antreprenori, sunt miliardarii self-made. Centrul pentru Studii Politice de la Londra a identificat aproximativ 1.000 de antreprenori din 53 de tari pe baza analizei Forbes a celor mai bogati oameni din lume din perioada 1996-2010. Pentru ca un antreprenor sa fie numit superantreprenor trebuie sa fi castigat 1 miliard de dolari, spun acestia. Acest raport nu ii include pe cei care au mostenit banii, ci pe cei care au facut miliardul dintr-o mica suma de bani.

Scopul raportului a fost sa identifice infrastructurile guvernamentale si politice care sustin cel mai bine aceste superstaruri ale antreprenoriatului. Toti acesti antreprenori sunt esentiali pentru tara din care fac parte, pentru ca ei ofera cele mai multe locuri de munca.
Conform raportului, tarile Asiei sunt pe primul loc cand vine vorba de antreprenorii miliardari, cele din Europa ocupand un loc codas in top. 
 
In continuare, avem rezultatele detaliate ale studiului.
Pentru a intelege mai bine ce inseamna cu adevarat un superantreprenor, acestia ne dau si o definitie. Se pare ca antreprenorii sunt persoane care au fondat o firma si au castigat cu ajutorul acesteia 1 miliard de dolari. Acestia sunt self-made, asta inseamna ca bogatia lor nu a provenit din bani sau averi mostentite. Majoritatea acestor superantreprenori s-au imbogatit din IT, biotehnologie, finante sau comert. Iata cateva domenii pe care sa te bazezi si tu pentru o viitoare afacere.
 
Beneficiile acestor superantreprenori sunt multe, insa cele mai importante sunt legate si de forta de munca. Acestia, prin firmele pe care le-au creat si au adus succesul, au creat milioane de joburi, au acumulat miliarde de dolari pentru propria bogatie si trilioane de dolari pentru valoarea societatii. 
 
Daca sunteti curiosi care sunt acesti superantreprenori ai lumii, noi nu va vom spune numele lor, pentru ca nu toti i-ar cunoaste, insa va spunem firmele pe care le-au infiintat. In SUA, acestia sunt fondatorii firmelor precum Amazon, Apple, Cisco, Dell, Facebook, Google, Intel, Microsoft sau Nike. 
 
Uniunea Europeana se bucura de astfel de antreprenori prin fondarea firmelor precum Aldi, Armani, H&M, Ikea, Red Bull sau Zara. Pe glob exista, de asemenea, astfel de firme care au actualmente un succes mare, iar acestea sunt Blackberry, Check Point, Cirque du Soleil, Honda sau Sony.
 
Studiul a realizat si un top al tarilor in care se intalnesc cei mai multi superantreprenori. Conform acestuia, in top trei se afla Hong Kong, Israel si SUA, tarile asiatice conducand detasat. Europa se bucura si ea de o tara care se afla pe locul patru in acest top si este vorba, dupa cum v-ati si dat seama, de Elvetia, tara unde se afla cele mai multe banci si sunt depozitati banii lumii. Topul continua cu tari din Asia si se incheie cu statele europene, pe ultimul loc, al 20-lea, fiind Grecia. Romania nu se afla, din pacate, in acest top, iar Japonia, la care se gandea toata lumea ca este in fruntea clasamentului, se afla abia pe locul 15.
 
Poate va intrebati care sunt caracteristicile unui superantreprenor. Acestia sunt caracterizati de niste standarde foarte ridicate ale educatiei, structuri juridice robuste si costuri relativ mici ale taxelor si reglementarilor. 
 


Tags: antreprenorimiliardariself-madetop superantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Suedia: angajatii pot cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori

de Florin Amariei
23 Iul 2019
Suedia ofera o facilitate neobisnuita. Angajatii din aceasta tara au dreptul de a cere 6 luni de concediu pentru a deveni antreprenori. Statul nordic...

20 de antreprenori iti spun de ce merita sa faci afaceri in Romania

de Florin Amariei
26 Apr 2019
Se intampla destul de des sa te intrebi daca vrei sa pornesti afaceri in Romania, asadar ne-am gandit sa iti oferim perspectiva a 20 de antreprenori...

Afaceri globale: aproape 90% dintre antreprenori sunt increzatori in perspectivele lor de crestere

de Idei de afaceri
12 Iun 2017
Potrivit raportului EY Growth Barometer realizat pe baza unui sondaj derulat in randul a 2.340 executivi din companii de dimensiuni medii din 30 de...

Femeile-antreprenor si antreprenoriatul social

de Andrioae Ruxandra
30 Mai 2014
Cele mai puternice femei care ocupa pozitii de conducere transforma antreprenoriatul social in propria afacere. Presedintele Organizatiei Femeilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]