Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 probleme majore in afacerile online

de Matei Antonescu 16 Aug. 2011 4026
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile online sunt afaceri profitabile atunci cand initiatorii lor si personalul responsabil reusesc sa puna in practica metode cat mai necostisitoare la rezultate optime. Din ce in ce mai multi antreprenori se orienteaza catre diversitatea de afaceri online si competitia este acerba in multe domenii de interes. De aceea, diferentierea prin tehnici noi si originale si devansarea concurentilor prin metode cat mai putin costisitoare sunt necesare pentru a ne atinge un prag optim al profitabilitatii in afacerile online.

Afacerile online sunt la mare cautare si multi antreprenori cred ca le pot demara si conduce in mod profitabil. Ideea de baza este ca prea putini inteleg dedesubturile afacerilor online si toate detaliile care conteaza cu adevarat pentru succesul in acest tip aparte de afaceri. Clientii nu pot pipai produsele, nu le pot cantari in maini, nu le pot simti mirosul ingredientelor si nu au cum sa simta texturi.

De asemenea, clientii nu au incredere in garantiile care nu sunt prezentate in mod strategic si nu au incredere in majoritatea afacerilor online din motive simple, motive care pot fi rezolvate la fel de simplu. Motivele principale sunt cele legate de descrierea incompleta a produselor si a serviciilor de livrare.

Detinatorii de afaceri online au la dispozitie numeroase solutii pentru a-su determina clientii sa le achizitioneze produsele mai rapid. In primul rand, trebuie sa constientizati ca toti clientii doresc descrieri complete de produs. Problema este ca in magazinele clasice au ocazia sa intoarca un produs pe toate partile pana il arunca in cosul de cumparaturi. Apoi au ocazia sa plateasca in cele mai sigure conditii pentru produse.

Aceste doua probleme sunt deosebit de grave pentru unii clienti si nu le dau usurinta necesara pentru a-si face cumparaturile in mediul online de cele mai multe ori.
In acelasi sens, pentru rezolvarea acestor doua situatii este recomandat sa detineti angajati responsabili cu serviciile de customer service. Un asistent virtual este cea mai buna solutie pentru dvs si se dovedeste de mare ajutor pentru a-i asista pe clienti in procesul de achizitionare.

O alta problema in afacerile online si in nivelul de vanzari sta in serviciile de livrare. Prea putini detinatori de afaceri online ofera informatii complete si in pagini special dedicate acestui scop. Clientii vor sa afle care sunt conditiile si taxele de livrare chiar inainte sa isi adauge un produs in cosul de cumparaturi.

Recomandarea expertilor din domeniul afacerilor online este sa adaugati servicii de livrare gratuite pentru toate cumparaturile de pe website sau macar la achizitionarea unui numar mai mare de produse. Serviciile gratuite de livrare sunt avantaje majore pentru afacerile online si le devanseaza de restul afacerilor care percep taxe.




Tags: afaceri onlineafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]