Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A crescut utilizarea dispozitivelor mobile pentru cumparaturi online

de Marian Curelaru 19 Mar. 2014 2885
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Circa 17% dintre romani au utilizat tableta pentru a face cumparaturi online in ultimele sase luni, iar peste 19% au apelat la telefoanele inteligente pentru acest lucru, arata rezultatele unei cercetari de marketing realizata de Daedalus Millward Brown in luna februarie a acestui an, informeaza Agerpres.

Potrivit studiului, 16,9% din cumparatorii online au utilizat tableta pentru a face cel putin o achizitie online in ultimele 6 luni, in crestere semnificativa fata de anul trecut, cand procentul lor se ridica la doar 4,8%. In schimb, procesul de achizitie din mediul online prin intermediul telefoanelor inteligente a crescut mai putin spectaculos: 19,2% in 2014, fata de 15,1% in 2013.

Cea mai mare parte a celor care cumpara online (86%) utilizeaza laptopuri sau calculatoare desktop, iar restul declara ca nu au folosit aceste mijloace pentru cumparaturile online realizate in ultimele sase luni.
 
Dotarea cu dispozitive mobile a cumparatorilor online a crescut, de asemenea. Astfel, aproximativ 35% dintre romanii care fac cumparaturi online detin o tableta, in crestere de aproape trei ori fata de anul trecut (13%), iar 58% detin smartphone-uri, fata de 44%, in 2013.

In ultima jumatate de an, 29% dintre cumparatorii online au folosit tableta pentru a se informa despre produse sau servicii, in crestere de la 10%, in 2012, in timp ce 21% dintre cei care fac achizitii de pe internet au comparat online preturile unor produse sau servicii, in crestere de la 7%, anul trecut.

In jur de 42% dintre romanii care cumpara online se informeaza de pe smartphone-uri cu privire la achizitiile pe care vor sa le faca, fata de 35% anul trecut.

Cercetarea Daedalus Millward Brown releva ca, in februarie 2014, in jur de 25,8% dintre cei care detin un smartphone il folosesc si pentru a compara preturi, in crestere cu 4,4% fata de cat se consemnase in 2013.

Studiul evidentiaza o oportunitate pentru comerciantii online: posibilitatea atragerii unui segment in crestere de persoane care detin dispozitive mobile, dar nu le folosesc pentru achizitii online. Ponderea acestora a crescut de la 8,2% in 2013 la 16,2% in 2014, in cazul posesorilor de tablete, respectiv de la 28,9% in 2013 la 38,8% in 2014, in cazul posesorilor de smartphone-uri. Cucerirea acestor segmente impune, evident, eforturi concentrate pentru implementarea de aplicatii adaptate achizitiilor mobile.

Studiul a fost realizat utilizand panelul Daedalus Online, pe un esantion de 930 persoane care au facut cumparaturi online in ultimele 6 luni. Eroarea de esantionare este de +/-4%.


Tags: procesul de achizitie onlineromaniastudiudaedalus millward browndispozitive mobile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

SkyShowtime vine in Romania

de Bianca Tila
05 Sep 2022
Platforma de streaming SkyShowtime va fi lansata oficial pe 20 septembrie 2022. Acesta va aduce pentru prima oara in casele europenilor oferta sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]