Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri online - Primul boutique cu obiecte pictate manual. Interviu cu Alina Alecu, owner Porphyras

de Zenobia Badescu 27 Mar. 2015 5026
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iti vine sa crezi ca un boutique online care ofera obiecte din portelan pictat manual are, dupa nici cativa ani de activitate, un succes remarcabil care a trecut si granitele tarii? Este o afacere frumoasa si stilata conceputa de o femeie plina de curaj.

“Am dat o lovitura ideii preconcepute ca obiectele din portelan pot fi vandute doar in magazine specializate”, afirma Alina Alecu initiatoarea afacerii. Boutique online este un concept foarte modern imbinat cu stilul frantuzesc, mai traditionalist, dar atat de sofisticat!.

Alina a infiintat in octombrie 2011 primul boutique online cu obiecte pictate manual. Se numeste Porphyras (www.portelan-pictat.ro). A fost anul in care Alina a considerat ca a venit momentul oportun in viata pentru a intreprinde ceva inovator si satisfacator pentru propria sa persoana.

Ea a devenit antreprenoare avand in spate o cariera importanta in comertul exterior, logistica la firme multinationale, studii postuniversitare si multe cursuri de perfectionare in varii domenii, rastimp in care a interactionat cu oameni de un anumit standard, dupa cum mi-a marturisit chiar ea.

Idei de afaceri: Alina, ce te-a determinat sa incepi aceasta afacere?
Alina: Dintotdeauna am activat intr-un domeniu cu oameni elevati, educati, avand astfel acces in locuri deosebite (resedinte, restaurante, hoteluri, sali de conferinta, sedii de firme majore etc).

De asemenea, am calatorit (si continui sa o fac) destul de mult, acoperind astfel spatii culturale multiple. Un alt factor care m-a condus catre directia aceasta este faptul ca imi plac interioarele si design-ul de interior si sunt la curent cu noutatile in domeniu. Portelanul, fiind asadar parte a unei culturi elevate, iata premisele care m-au facut sa-mi dau seama care este drumul meu.

In plus, de cand ma stiu, mi-a placut sa ma inconjor de lucruri utile si frumoase in acelasi timp, cu personalitate proprie. Pornind de la aceasta idee, s-a nascut conceptul “Art is closer than you think” –  mai exact, Porphyras care doreste sa popularizeze ideea ca merita sa detinem obiecte considerate de lux (precum portelanul pictat manual), si te indemamna sa te te inconjuri si sa te bucuri de ele in fiecare zi. Practic, mi-am propus sa schimb cutuma de a inchide portelanurile in vitrina si a le scoate doar la zile mari.

Idei de afaceri: Da, in plus ai creat si o lume virtuala, cat se poate de adevarata, cu aceste portelanuri pictate. Sa vorbim putin despre boutique-ul online.   

Alina: Am gandit o afacere de nisa, undeva intre portelanurile de renume (exorbitante, splendide, dar pe care nu le poti folosi zilnic, in cazul fericit in care ti le poti permite) si cele obisnuite, de productie de masa, la spargerea carora nici nu clipesti.

Am dorit sa ofer obiecte utile (vei gasi in boutique-ul meu doar piese pe care le poti folosi zi de zi, de la toaleta de dimineata, pana la cina cea mai tarzie si sofisticata). Sunt piese variate: de la savoniere, tavi de mic dejun, casete de bijuterii pana la farfurii. Aceste obiecte sunt insa pictate manual (peste glazura portelanului) cu designuri inovatoare, unice, concept original Porphyras.



Tags: afaceriafaceri onlineonlineafacereboutiqueportelanportelan pictatporphyras

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]