Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cloud computing pentru afaceri care nu au servere interne

de Teo Manole 25 Mai. 2016 6018
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca antreprenor, trebuie sa acordati atentie catorva aspecte atunci cand va decideti sa alegeti un furnizor de servicii cloud: securitatea datelor, scalabilitate, conexiunea la Internet si pret.

Cloudul se refera la inchirierea spatiului de stocare pentru pastrarea datelor. Astfel, companiile ce utilizeaza servicii cloud nu mai au nevoie de servere interne.

Acestea isi pot desfasura activitatea doar cu ajutorul unor PC-uri conectate la Internet. Cum se realizeaza acest lucru? Ei bine, furnizorii de servicii cloud pun la dispozitie software si aplicatii care permit accesul direct de la un calculator la un centru de date.

Notiunea de cloud sau nor provine de la faptul ca utilizatorul nu stie unde se afla fizic centrele de date, unde se afla stocata informatia sa. Centrele de date se pot afla oriunde in lume.

Datorita conexiunii Internet, distanta de la furnizor la utilizator nu conteaza. Asftel, simbolic, denumirea spune ca datele unei companii se afla in eter, intre utilizator si provider.

Companiile isi pot salva datele in clouduri private cand au serverele proprii. De obicei, institutiile financiare sau alte organizatii pentru care securitatea datelor are o importanta deosebita prefera cloudul privat.

O alta varianta este cloudul public, oferit de furnizorii ca HP, Cisco sau Microsoft, cand companiile nu stiu unde se afla datele lor.

Cu cloud computing, datele dumneavoastra sunt salvate pe serverele furnizorilor pe care nu le puteti controla direct. De aceea, se recomanda clouduri private pentru afacerile care lucreaza cu date sensibile, cum ar fi date personale ale clientilor.

Scalabilitatea cloudului este unul dintre cele mai importante beneficii pentru firmele care se dezvolta rapid. Atunci cand trebuie sa redimensionati serviciile necesare organizatiei nu trebuie sa schimbati infrastructura proprie, ci doar sa modificati volumul de servicii contractat de la furnizor.


Tags: cloudcloudafaceriservere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

iCloud: Datele salvate vor fi protejate cu criptarea E2E

de Bianca Tila
08 Dec 2022
Apple va oferi posibilitatea criptarii end-to-end a datelor personale salvate in iCloud. In acest sens, recuperarea datelor va cadea exclusiv in...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]