Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata viitorul Big data

de Alexandra Popescu 30 Iun. 2014 3325
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Google Analytics va fi o industrie de 220 de miliarde de dolari pana in 2015, iar companiile incearca sa tina pasul cu urmarirea pe care competitorii lor o vor planifica in urmatorii ani. Un studiu realizat de TiE subliniaza unele constatari surprinzatoare, inclusiv ca universul digital va ajunge la dimensiunea de 9,4 miliarde de DVD-uri (sau 40 zettbytes) pana in anul 2020.

 
Ce este big data? 
 
Big data reprezinta date structurate si nestructurate, care sunt prea mari pentru a fi administrate si manipulate cu software traditional sau unelte. In ultimii ani, multe dintre investitiile IT au cautat solutii pentru a administra si a analiza Big data.
 
Conform studiului, 70% din lumile digitale sunt generate de userii zilnici, echivalentul a 900 de exabytes. Un exabyte inseamna 1,073 miliarde de gigabytes.
 
40% dintre manageri gasesc acest lucru foarte provocator pentru a integra si administra toate datele lor. 75% dintre afaceri mentioneaza cresterea ca sursa cheie a valorii prin Big data&analytics.
 
Daca ar fi sa facem un top al aplicatiilor big data, primele cinci ar fi urmatoarele:
1. Servicii financiare sau asigurari
2. Retail si distributie
3. Administratie si sectorul public
4. Comunicatii si Telecom
5. Media si entertainment.
 
In 2012, Big data a fost numarul 1 cel mai ambiguu si cautat termen dintre companiile IT, conform Gardner.
 
In viitor, Big data este asteptat sa creeze 4,4 milioane de joburi in IT la nivel global. In plus, se asteapta si 220 de miliarde de dolari proiectari Big data si analiza dimensiunii pietei pana in 2015.
 
Pana in 2020, univesrul digital este asteptat sa creasca la 9,5 trilioane de DVD-uri, ce reprezinta echivalentul al 40 de zettabytes.
Dupa cum am spus, TiE este compania care a realizat acest studiu. TiE este un grup nonprofit dedicat promovarii antreprenoriatului.
 
Viitorul Big data pare unul promitator daca analizam cifrele mari care apar in cadrul studiului. Mediul digital a devenit mediul cel mai vizat de catre companii, reprezentand un sector al viitorului.
Pe langa multe altele, Big data, de exemplu, creeaza si multe locuri de munca la nivel global, un lucru foarte bun tinand cont de cererea de locuri de munca.
 
Domeniul IT a devenit, in ultimii ani, cel mai cautat si in cadrul facultatilor, fiind pe primul loc in topul preferintelor. Pe langa salariile mari pe care le au IT-stii, acestia sunt si foarte cautati, Romania fiind o tara care are mare nevoie de astfel de specialisti. Totusi, IT-ul nu este pentru oricine, de aceea nici cei care sunt calificati nu sunt numerosi. 
 
Viitorul suna in continuare bine pentru acest domeniu, ba chiar promitator. Putem spune ca IT-ul va fi meseria viitorului. 
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorigoogle analyticsitdomeniul itbig dataafaceri itinvestitii it

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Google plateste site-uri pentru a utiliza instrumentele bazate pe AI

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Google a realizat parteneriate cu mai multi publisheri, pe care ii plateste pentru a utiliza un instrument de AI in vederea publicarii continutului...

OpenAI prezinta un nou model lingvistic. Sora promite creatii video

de Bianca Tila
16 Feb 2024
OpenAI lucreaza la un nou model lingvistic care poate genera clipuri video pe baza comenzilor scrise. Noul model lingvistic text-to-video se...

Google elimina mai multe facilitati

de Bianca Tila
12 Ian 2024
Google vrea sa elimine 17 facilitati ale asistentului sau digital, din cauza ca nu sunt folosite de utilizatori. Compania va incepe din luna...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]