Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti deschizi un magazin online cu riscuri minime

de Marian Curelaru 13 Mai. 2014 4810
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii cheltuie din ce in ce mai mult pe Internet. In 2013, numarul consumatorilor de Internet din Romania a ajuns, la aproape 10 milioane, din care peste un sfert (27%) cumpara online. In acelasi an in Romania functionau circa 4.500 de magazine online. Multi cumparatori online, putini vanzatori pentru a-i satisface: este ceea ce se numeste o oportunitate de afaceri. Daca firma dumneavoastra nu s-a lansat inca in comertul online, acum este momentul, mai ales in domeniile in care concurenta nu s-a consolidat inca pe Internet.

Imaginati-va un butic care va imbogateste chiar si atunci cand dormiti, vanzandu-va produsele 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, fara sa aveti nevoie de angajati si nici de un sediu. Aceasta este viziunea ideala a unora asupra comertului electronic. Din nefericire, este doar un miraj.
 
Comertul electronic comporta multe provocari tehnologice pentru o firma care nu poseda expertiza necesara, cel putin la plecare, iar daca ar incerca sa faca totul singura, aventura ar risca sa se transforme intr-un dezastru financiar la cel mai mic incident ivit.
Un magazin online va cere timp, energie si bani. Daca vreti sa incercati o asemenea experienta, nu fara riscuri (acesta este doar un alt miraj), dar cu riscuri minime, cel mai bine este sa incepeti modest, cu ajutorul unor servicii la cheie.
 
Intr-un interviu acordat cu ceva timp in urma revistei "Idei de afaceri", consultantul in eCommerce si auditorul de site-uri Liviu Taloi spunea ca primul pas pe care ar trebui sa-l faca un antreprenor care vrea sa deschida un magazin online ar fi sa se instruiasca, sa se documenteze.
"Perioada de documentare poate dura uneori si cateva luni de zile, insa eu o consider necesara. In aceasta perioada trebuie sa pui intrebari, sa te consulti cu specialisti, sa vezi daca ai putea strange o echipa cu care sa pornesti la drum", recomanda Taloi. 
Sfatul lui este sa puneti cat mai multe intrebari, sa discutati ideile voastre cu cei in care aveti incredere, si sa incercati sa deveniti antreprenori.
 
Oferta de sisteme la cheie pe piata romaneasca este destul de bogata. Cativa furnizori mai bine pozitionati pe Google ar fi, in ordine alfabetica: www.attagency.ro; www.contentspeed.ro; www.flexwebdesign.eu; www.magazin-online.com; www.magister.ro; www.sitelab.ro; www.summercart.ro; www.webecom.ro; www.xcommerce.ro; www.zitec.com/magento-solutii-custom ... si lista poate fi completata de fiecare dupa propriile nevoi si, eventual, cu ajutorul sfaturilor din partea unor beneficiari ai serviciilor de acest fel.
 


Tags: magazin onlineromaniariscurisolutii la cheieidei de afaceriafaceri rentabileafaceri la cheie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]