Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum si-au deschis un anticariat online, prima librarie virtuala din tara

de Marinache Horia Cristian 26 Iun. 2015 4407
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa ce a terminat facultatea, prin 2011, Gigel Chiazna si-a deschis o firma, in care l-a cooptat si pe fratele sau, Anton, de profesie economist.

Tinerii olteni au reusit sa realizeze prima librarie virtuala din tara - www.librarie.net.  Firma, cu denumirea Anticariat Online SRL, a livrat carti romanesti in toate colturile lumii (Brazilia, Peru, Coreea de Sud si chiar in China).

La startul afacerii, “din fericire nu am avut nevoie de angajati, pregatirea mea de programator si a fratelui de economist ne-a permis sa ducem singuri totul”, explica Gigel cum au reusit sa mai scuteasca niste cheltuieli.

Investitia initiala nu a fost prea mare, pentru ca proaspatul informatician avea acum un calculator personal, iar sediul l-au amenajat in apartamentul lui. Au fost cheltuiti aproximativ 10 milioane de lei vechi pentru deschiderea societatii comerciale Anticariat Online SRL si 200 de dolari, taxa anuala pentru locatia web, a carei realizare si promovare a fost pasul imediat urmator.

Dezvoltarea si promovarea librariei online este o activitate permanenta

Un numar mare de accesari ale paginii web o plasau printre primele rezultate ale cautarilor cu motoarele specializate. Prin urmare, cu cat site-ul e mai accesat, cu atat el este mai usor de gasit.

De aceea, dezvoltarea si promovarea librariei virtuale este o activitate permanenta, astfel incat lansarea unei versiuni imbunatatite sa aiba loc de doua ori pe an.

Principalele plusuri ale unei librarii online fata de librariile “offline”, cum numeste Gigel Chiazna magazinele de carte clasice, trebuie sa fie securitatea si promptitudinea onorarii comenzilor.

“Asa reusim sa pastram clientii multumiti de serviciile noastre si ne atingem scopul: sa avem o baza de cumparatori permanenti, fideli.” Unii clienti nu sunt insa obisnuiti cu acest mod profesionist de a lucra.

Spre exemplu, cineva a facut odata o comanda si, convins ca va dura cel putin o saptamana pana la livrare, a plecat in concediu.

“Norocul nostru a fost ca, pentru comenzile peste o anumita suma, obisnuim sa sunam clientii la cateva zile dupa ce expediem comanda, aproximativ cand trebuie sa ridice coletul”, povesteste Gigel Chiazna.

“Am sunat clientul respectiv ca sa aflam ca era la mare, prin urmare nu avea cum sa ridice coletul. In final insa a rezolvat, trimitand pe altcineva sa ridice comanda.”



Tags: afacereafacerilibrarie onlineonlinelibrarie virtualaafare online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]