Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa investesti intr-un magazin online de haine

de Alina Constantinescu 22 Dec. 2016 8484
4.19 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Site-urile de fashion prind foarte bine in Romania. Un studiu recent arata ca doua treimi dintre romani isi cumpara haine de pe internet, iar in 2015 piata de moda online a depasit 100 de milioane de euro.

Din cauza timpului limitat, tot mai multi romani aleg sa achizitioneze haine de pe internet. In ultimii ani a crescut numarul site-urilor care vand incaltamine si imbracaminte iar in prezent sunt foarte putini producatori care nu detin inca un magazin online. Shopping-ul online reprezinta pentru antrepenori o mare oportunitate de crestere a vanzarilor si de imbunatatire a vizibilitatii pe piata. Astfel, cu un capital minim, puteti avea acces la o piata globala de consumatori.

Inainte de a deschide un magazin online de haine este nevoie de o strategie coerenta si de o planificare. Afacerea este tentanta, avand in vedere costurile mai mici pe care le are un magazin online fata de unul traditional, contribuind la extinderea pietei si oferind totodata un acces facil la clienti.

Adriana Popescu, managerul unui magazin virtual de haine, a pornit afacerea in urma cu 5 ani. Pentru ca profitul nu s-a lasat asteptat, s-a gandit sa deschisa si un boutique. Insa cel mai bine vinde online.

"90% cred ca al castigurilor noastre provine din online. Lumea e din ce in ce mai ocupata, are nevoia de a castiga timp", a declarat Adriana Popescu, managerul companiei pentru stirileprotv.ro.

Potrivit unui studiu realizat recent, peste 67% dintre romanii cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani prefera cumparaturile online de haine.

De asemenea, 9 din 10 persoane prefera sa faca plata la primirea coletului. Jumatate din numarul persoanelor care comanda de pe internet au returnat cel putin o data un produs, fie pentru ca marimea nu era potrivita, ori ca produsul nu corespondea cu cel afisat pe site.

"Romanii sunt mai conservatori in ceea ce priveste comenzile online. Este o metoda prin care ei se asigura ca isi primesc cu adevarat comanda si pot sa verifice inainte de a plati", a precizat Corina Cimpoca, fondatorul firmei care a facut cercetarea.


Tags: afacere onlinemagazin onlineafacere cu haineafacere cu incaltaminte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]