Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook da un miliard de dolari pentru achizitia Instagram

de Adela Simonescu 12 Apr. 2012 2772
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Facebook va achizitiona aplicatia Instagram pentru smartphone-uri si tablete. Instagram va fi cumparata pentru suma de un miliard de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie efectuata vreodata de Facebook, mentioneaza Mediafax. Instagram are functii de editare de fotografii si de publicare in cadrul retelelor de socializare.

Desi Instagram nu se lauda cu venituri seminificative si este o firma "cu o duzina de angajati", ea prezinta interes incredibil pentru compania fondata de tanarul MArk Zuckerberg. Instagram a finalizat recent o runda de finantare de 50 de milioane de dolari, runda in urma careia a fost evaluata la cifra de 500 de milioane de dolari, noteaza Mediafax.

Mediafax mai noteaza ca unul dintre motivele pentru aceasta achizitie ar fi si dorinta de a prelua un potential rival sau de a opri dezvoltarea altor concurenti importanti, precum Twitter sau Google.

"Ar fi fost mai bine sa cumpere Twitter in acest moment. Daca credeti ca Instagram ar fi putut ajunge urmatorul Twitter, ar putea fi o miscare inteligenta", noteaza Paul Buchheit, partener in cadrul programului de promovare a start-up-urilor online Y Combinator si cofondator al companiei FriendFeed, preluata si ea in 2009, de Facebook.

Aplicatia Instagram a fost lansata la inceputul anului 2011 si se lauda cu circa 30 de milioane de utilizatori adunati pana in acest moment. Initial, aplicatia era disponibila doar pentru posesorii de iPhone-uri si iPad-uri. Recent, insa, Instagram a venit si cu o versiune compatibila pentru Android.

Mediafax mai noteaza ca analisti din domeniu IT au facut o conexiune intre aceasta achizitie cu cea efectuata de Google, in 2006, cand au absorbit YouTube.


Tags: instagram facebookfacebook instagraminstagram androidinstagram iphone

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]